Mari Skraastad og Sondre Svarholt deltok i senior-NM i friidrett innendørs i helga.

De to Stadsbygd-løperne kom godt fra det i hallen i Bærum.

Begge løp 400 meter lørdag og 800 meter søndag.

På 400 meteren ble det en sjetteplass på Skraastad, mens Svarholt senket sin personlige rekord med halvannet sekund, da han endte som nummer 13, med tiden 51,53.

Det ble et bedre resultat for Svarholt på søndag, da han ble nummer 10 på 800 meter.

Skraastad ble nummer åtte på sin 800 meter, og senket sin personlige rekord med nesten ti sekunder, 9,77 sekunder, da hun løp inn på tiden 2.15,17. Den gamle rekorden var på 2.24,94.

Sondre Svarholt fra Stadsbygd IL. Her under junior-NM utendørs i fjor sommer. Foto: Vestpress

Siste innlegg

  • Har ditt lag eller din klubb vært på en turnering, vunnet en serie, eller opplevd noe annet gøy? Vi vil gjerne høre fra deg!
  • Send inn en kort tekst og bilde til sport@fosna-folket.no.
Thomas Klakegg-Thorp

Vil støtte lokale idrettslag: – Flere barn enn tidligere faller utenfor

Fra et av arrangementene til W initiative i Trondheim før jul. Foto: W Initiativ

Stiftelsen W initiativ har et uttalt ønske om å sikre barn lik mulighet til å drive idrett. i 2021 opprettet de et idrettsfornd for klubber og foreninger i Trøndelag. Nå har de doblet fondet, og håper på flere søkere.

– Vi har fått mange fine og rørende tilbakemeldinger fra de 24 idrettslagene som fikk støtte i fjor. Pengene har gått til alt fra deltakeravgift og utstyr, til at alle barna på laget får være med på cup, forklarer daglig leder, Eirik B. Sletten.

Sletten forteller at alle klubber og idrettslag som er medlem av NIF kan søke, og at fristen er 1. mars.

– I denne usikre økonomiske tiden vi er inne i, ser vi også at flere barn enn tidligere faller utenfor. Derfor er jeg veldig glad for at idrettsfondet kan gjøre deltakelse i idrett mer tilgjengelig for flere, forteller han.

Terje Dybvik

NM-gull til Isak Andreas. Og så ble det toppet med lagseier

Isak Andreas Langmo med gullmedaljen han fikk etter fredagens konkurranse. Foto: Privat

NM Junior i hopp har i helga gått av stabelen i Sprova i Steinkjer. Isak Andreas Langmo fra Fjellørnen IL i Indre Fosen, sikret seg NM-gullet i 90-metersbakken fredag. Det med poengsummen 255,5. Johannes Årdal fra Jølster Idrettslag tok sølvet, mens bronsen endte opp hos Karl Haugen Kleppa fra Sprova Idrettslag.

Klubben er også godt fornøyd med Anders Kristoffer Langmo. Han fikk en 28.plass i sin NM-debut fredag.

Under lørdagens konkurranse fikk Isak Andreas Langmo sølv i eliteklassen i 90-metersbakken med poengsummen 246,6. Gullet gikk til Jesper Nilsen Ingebrigtsvoll fra Sjetne Idrettslag.

Under lagkonkurransen samme dag, var Isak Andreas Langmo med på kretslaget fra Sør-Trøndelag som hoppet seg fram til gull foran lagene fra Østfold og Oppland.

Laget fra Sør-Trøndelag på toppen av seierspallen. Foruten Isak Andreas Langmo fra Fjellørnen IL, besto kretslaget fra Sør-Trøndelag av Jakob Alvsåker Walseth fra Byaasen Skiklub og Vebjørn Bergh-Hansen fra Byåsen IL. Foto: Privat
Snorre Berg

Malin (17) fikk sponset våpenkoffert

Fra venstre: Endre Holkestad, Malin Vik, Geir Fjærli og Erik Ekseth. Foto: SNORRE BERG

Skyttertalentet Malin Vik fra Ørland Sportskyttere har fått sponset nye våpenkofferter.

Vik kommer fra en famille som har fostret flere skyttere. Faren til Malin, Roger Vik, har drevet med skyting hele livet.

Tidligere har Malin fått sponset pistol av sparebanken, og denne gangen var det Asfaltkompaniet som var ute med spanderbuksene.

– Jeg har jobbet sammen med Roger i Veidekke, og han har drevet og fortalt om denne skytinga. Så kom jeg på tanken at det hadde vært hyggelig om vi kunne bidra med litt, sier Geir Fjærli i Asfaltkompaniet.

Arvelig belastet

Malin bor i dag i Trondheim der hun går helsefag. Nå en kommer fra Ørlandet er det ikke uvanlig å sikte seg inn på militæret. Jeg har levert egenerklæring for å komme på sesjon, sier hun.

Hun har etter hvert fått flere våpen som hun reiser rundt med. Så langt har hun en luftpistol, en pistol i kaliber 22 og en revolver i samme kaliber. Når skytteren skal reise rundt, har hun funnet ut at det er greit å ha passende kofferter å ha utstyret i.

– Har du lyst på et håndvåpen i grovere kaliber?

– Ja, det har jeg. Nå bruker jeg pappa sin, det er kaliber 32, sier pistoltalentet.

Fagprøven

Koffertene er laget som et svennestykke.

– Jeg tok fagprøven med disse koffertene, sier Endre Holkestad.

Han er produksjonsansvarlig ved Fosen-Tools. Holkestad forteller at Fosen-Tools har sin egen merkevare. De heter Opticase. Blant dedikerte skyttere er det ikke uvanlig å handle dedikerte utstyrkasser som den Malin har fått sponset. Det finnes mer kjente merker enn Opticase, men Holkestad mener deres kasser holder mål. Nylig leverte Fosen-Tools flere kofferter som skulle til politiet i Bodø.

– Koffertene våre har militære spesifikasjoner, sier Holkestad.

Koffertene til Malin Vik. Foto: SNORRE BERG
Jonas Olsen Withbro

Vant serien

Her feirer Stjørna/HIL/Fevåg G14 serie-seieren. Foto: Privat

Stjørna/HIL/Fevåg tok i oktober sin sjette seier på rad i G14 2. divisjon, Avdeling 3 - Høst, da de vant 3-1 mot Trond 2.

Med 28 poeng ble laget dermed seriemestere.

– Stjørna/HIL/Fevåg har hatt en fantastisk fotballsesong. God utvikling med et unikt samhold både i lagene, men også på tvers av lag. Gode trenerteam har vært avgjørende for alle lag, sier Marthe Småvik i Stjørna idrettslag.

Thomas Klakegg-Thorp

Skihopper imponerte i sommersesongen: – Nærmer meg de beste

Skihopper Isak Andreas Langmo fra Fjellørnen IL i aksjon i 2020. Foto: Svein Halvor Moe

I sommer har skihopper Isak Andreas Langmo imponert på plastski. Fjellørnen IL-hopperen var i helga den beste junioren i plast-NM.

– Det var ei ganske fin og radig helg i Lysgårdsbakken, der jeg fikk ut to gode konkurranser. Jeg er sisteårsjunior, og om jeg er god nok får jeg konkurrere både i junior- og senior-klassen. Dette var på en måte senior-NM på sommerstid, forteller Langmo.

Han havnet til slutt på 6. plass, og ble beste juniorhopper. Førsteplassen ble tatt av tidligere verdensrekordholder Robert Johansson.

God oppkjøring

Oppkjøringen til forrige vintersesong ble tung, forteller Langmo. Før denne sesongen virker ting å gå mye bedre.

– Det gir meg et ganske mye bedre utgangspunkt kontra i fjor. Bedre resultater på sommeren påvirker hva jeg får delta i gjennom vintersesongen.

– Per dags dato er jeg den beste i juniorklassen, og nærmer meg godt nivå i senior også. Jeg begynner å nærme meg de aller beste der, sier han.

Han vil ikke ut med konkret målsetning for sesongen, men røper at ambisjonen er å være i toppsjiktet blant juniorer den kommende sesongen.

– De siste årene har det dabba litt av på juniornivå på grunn av ressursmangel, men i år har det trappa seg opp igjen. Juniornivået har blitt ganske mye høyere, sier han.

Gode resultater

Tidligere i sommer gjorde Langmo flere gode konkurranser i det relativt nye konseptet Sommerhoppuka. Det er to dobbelkonkurranser i to ulike bakker på ei uke.

– Sommerhoppuka gjør at vi får en bedre målestokk tidlig i sesongen. Jeg vant to renn i A-klassen, og kom på andre plass siste dagen, sier han.

Nå driver hopperen fra Indre Fosen med foreberedelser til vintersesongen, som begynner i midten av november.

Ola Bjerkevoll

Rugile ikke tatt ut til VM

Keeper Rugile Maria Rulyte i aksjon for Rosenborg i årets Toppserien-sesong. Foto: Jan Kåre Ness/NTB

Rugile Maria Rulyte fra Leksvik ble ikke tatt ut til sommerens VM i fotball i Australia og New Zealand.

Det ble klart da landslagssjef Hege Riise møtte pressen for å presentere troppen til mesterskapet mandag morgen.

Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), som er tilbake etter en korsbåndsskade, Aurora Mikalsen (Brann) og Guro Pettersen (Vålerenga) er de tre keeperne som ble tatt ut i troppen.

Rulyte har én landskamp for Norge, den kom i kvalifiseringen til sommerens mesterskap, mot Armenia i 2021. Kampen, som Norge vant 10–0, ble preget av tåke, som gjorde at kampen måtte spilles ferdig over to dager.

VM spilles fra 20. juli til 20. august. Norge spiller åpningskampen i mesterskapet mot New Zealand.

Dette er Norges tropp:

Keepere: Cecilie Fiskerstrand, Aurora Mikalsen, Guro Pettersen

Forsvar: Anja Sønstevold, Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maren Mjelde, Thea Bjelde, Mathilde Harviken, Sara Hørte, Marit Bratberg Lund.

Midtbane: Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa, Guro Reiten, Frida Maanum, Caroline Graham Hansen, Amalie Eikeland, Julie Blakstad, Emilie Haavi.

Angrep: Ada Hegerberg, Sophie Roman Haug, Karina Sævik, Anna Jøsendal

Ola Bjerkevoll

Tok sesongens første seier

Ørland-spillerne kunne juble for seier tirsdag kveld. Her jubler spillerne etter et mål mot NTNUI i en tidligere seriekamp. Foto: Kåre Petter Sundet

Ørland BKs fotballherrer har fått en trå start på sesongen i 4. divisjon.

Kun to fattige poeng har det blitt for ØBK på de åtte første kampene (uavgjort hjemme mot Sverresborg og NTNUI).

Så dro de blåkledde til Fannrem for å møte Orkla 2, som ikke hadde tatt ett eneste poeng, tirsdag kveld.

Og der løsnet det for ØBK, som tok sesongens første trepoenger, med en solid 7-3-seier.

Ola Bjerkevoll

Håper å slå fjorårets deltakelse

Her fra 2022-utgaven av cupen og en kamp mellom Ørland og Rissa. Foto: Kåre Petter Sundet

Planleggingen for årets Ørland Sparebank Cup i håndball er godt i gang.

Turneringen går av stabelen 22-24 september.

Påmeldingen åpnet for kort tid siden, og så langt er syv lag påmeldt, opplyser Tom Christiansen i Ørland BKs håndballavdeling til Fosna-Folket.

– Vi har målsetting om 60-70 lag på cupen i år. Vi var 52 lag i fjor, så vi håper vi får til minst det. Det blir kamper på fredag, fullt opp på lørdag og noen kamper på søndag, sier han.

Turneringen er for de fra 10 til 16 år, men de øverste klassene kan preges av at det krasjer med kvalifisering til nasjonal serie for 16-årsklassen.

– Det gjør at vi forventer ikke så mange lag i den klassen. Så hovedtyngden er på de fra 10-14, sier Christiansen.

– Både håndball og fotballcupen har fått mye skryt. De er kompakte, det er lett å komme hit og alle lag får mye spilletid. Vi får veldig gode tilbakemeldinger, sier han om klubbens to turneringer.

Klubbens fotballcup arrangeres i august.

NTB

Petter Northugs løp blir Ski Classics-finale: – Tøffeste løpet på hele touren

Petter Northugs «Janteloppet» blir avslutning på Ski Classics neste sesong. Foto: Gorm Kallestad / NTB

På en pressekonferanse i Oslo kunne Petter Northug meddele at hans eget skirenn «Janteloppet» blir det siste rennet av neste års Ski Classics.

«Janteloppet» er et skirenn som har vært arrangert på Hafjell hver vinter siden 2019. De første fire årene var Red Bull hovedsponsor, men før fjorårets arrangement ble det klart at den østerrikske energidrikk-produsenten hadde trukket seg ut og Northug Crucible gikk inn som eier.

– Vi ønsker at det skal være en skifestival som alle kan ta del i. Vi ønsker at Janteloppet skal være et jevt renn å vinne, sa Northug.

Forrige sesong fikk også «Janteloppet» status som et Ski Classics Challengers-event. Det vil si at Pro Team-registrerte utøvere kunne samle poeng til Ski Classics Champions og Youth-konkurransene

David Nilsson, daglig leder for Ski Classics (t.v.) og Petter Northug under pressekonferanse om kommende sesongs satsing. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nå har rennet imidlertid blitt et ordentlig Ski Classics-renn og skal avslutte neste års sesong. Rennet arrangeres 13. april. Finalen blir en 100 kilometer på Mosetertoppen på Hafjell og er fullt integrert i ProTouren,

– Vi ønsker at det skal være en skikkelig g rand finale. En skikkelig fyrverkerifest. 100 kilometeren vil være det tøffeste løpet på hele touren, sa David Nilsson, daglig leder for Ski Classics

– Jeg har alltid vært glad i de lange løpene. Det var det som var min forse da jeg var en vanlig skiløper også. Det var det som trigget meg, så jeg synes Ski Classics har et veldig spennende produkt, la Northug til.

Skilegenden hadde en eventyrlig langrennskarriere med 38 verdenscupseire, fire OL-medaljer og utrolige 16 VM-medaljer. Forrige sesong gjorde 37-åringen comeback på elitenivå i langløp.

NTB

EU-forbud kan gi full krise for skyttersporten – reagerer på regjeringens svar

Bjørn Harald Vik. Foto: IIngvil Snøfugl/Trondheim 2025

Skytterpresident Bjørn Harald Vik slår alarm om konsekvensene et forbud mot blyammunisjon kan gi. Han er kritisk til at regjeringen er positiv til EU-forslaget.

EUs kjemikaliebyrå (ECHA) har foreslått et fullstendig blyforbud i ammunisjon. Forbudet er til behandling, og president Bjørn Harald Vik i Norges Skytterforbund (NSF) gjør det han kan for å hindre det.

– Vi jobber politisk for å gi dem en forståelse for hva det betyr for norsk skytesport, sier fosningen til NTB.

Et forbud vil gjøre det krevende for skyttere og også skiskyttere fordi det savnes fullgode alternativer for noen våpen og kaliber.

I Sverige har fire idretts- og jegerforbund stilt seg bak regjeringens arbeid med å forsøke å endre på det foreliggende EU-forslaget. Regjeringen i Norge er ikke på samme linje, og opplyser at miljømyndighetene deltar i EUs arbeid med det nye forslaget til ECHA.

– Norge har gitt innspill til forslagene om europeiske forbud mot blyammunisjon, og vi er i utgangspunktet positive til forslaget som nå har fått støtte i de vitenskapelige komiteene i ECHA. Miljødirektoratet jobber med en kartlegging av konsekvenser for norske forhold, skriver statssekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) i Klima- og miljødepartementet til NTB.

Reagerer: – Sliter med å få et svar

Vik reagerer på at regjeringen er positive til forslaget.

– Det er vi kritiske til og sterkt imot. Jeg tror ikke Bjørnstad har skjønt hele rekkevidden av dette, sier skytterpresidenten.

Vik har prøvd å få et møte med klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) uten hell.

– Vi sliter med å få et svar. Når ikke engang statsråden vil møte oss …, sier Vik til NTB.

Tomhylser fra skiskyttergevær ligger igjen på matta på standplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Barth Eide har heller ikke hatt mulighet til å svare NTB.

– Når det gjelder møtehenvendelse har miljømyndighetene dialog med skytterorganisasjonene om saker som berører dem. Politisk ledelse hadde dessverre ikke anledning til å møte Norges Skytterforbund tidligere i vår, men det har vært møter tidligere, blant annet i juni i fjor, forteller statssekretær Bjørnstad.

– For tidlig å si

De svenske forbundene mener et EU-forbud er overflødig ettersom det kan gjøres tiltak for å hindre at bly lekker ut i naturen. Vik istemmer.

– Får vi et unntak om å samle opp 90 prosent, så klarer vi det, forteller Vik.

ECHA opplyser at den foreslåtte restriksjonen kan redusere blyutslippene med omkring 630.000 tonn over 20 år etter innføringen. Det er en reduksjon på 72 prosent sammenlignet med situasjonen uten det foreslåtte forbudet.

– Det er for tidlig å si hvordan detaljene i dette forbudet vil bli og hva slags overgangsordninger som kan komme, sier Bjørnstad.

ECHA anslår at 57 prosent av blyet som spres rundt, stammer fra sportsskyting. «Hvis dagens utslipp av bly fra disse aktivitetene fortsetter, vil omtrent 876.000 tonn bly havne i miljøet i løpet av de neste 20 årene.», skriver ECHA.

– Vi er nøkterne optimister. Vi vet at dette vil treffe oss. Vi må få politikerne til å forstå hva det betyr om vi ikke får unntak, sier Vik.

Ola Bjerkevoll

Gjør klart til «tidenes bakkeløp»

Deltakerne i konkurranseklassen før start i 2022-utgaven av Kopparn Opp. Foto: Kåre Petter Sundet

Det er snart klart for nok en utgave av Kopparn Opp.

Motbakkeløpet opp fjellet Kopparn i Ørland arrangeres av 3. klasse-elevene ved idrettsfagslinja på Fosen videregående.

– Har du lyst til å være med på tidenes bakkeløp? skriver de i en pressemelding.

Årets løp går av stabelen lørdag 3. juni.

På arrangementets Facebook-side, skriver arrangøren at de i år satser familievennlig, i tillegg til de vanlige konkurranseklassene.

– I år har vi tenkt å sette mer fokus på et familievennlig arrangement. Det vil bli mulig å gå tur fra bommen og opp til gapahuken. På gapahuken vil det bli servert grillet pølse og saft til de som ønsker, skriver de.

Ola Bjerkevoll

Hylles etter kjempekamp: – Granittblokk

Håkon Butli Hammer (i gult) imponerer for Raufoss. Her fra en kamp i 2022. Foto: Åge Sjølstad

Fosningen Håkon Butli Hammer imponerte for Raufoss i Obos-ligaen søndag.

Da møtte de Start i Kristiansand, og totningene tok en sterk 3-1 seier.

Hammer var nest sist på ballen på den siste scoringen og spilte en strålende kamp sentralt på midten.

Det går ikke upåaktet hen hos lokalavisa Oppland Arbeiderblad, som kårer fosningen til bortelagets beste spiller.

Hammer fikk ni av ti mulige på avisas børs.

– Rett og slett en enorm kamp. Balanserte midtbanen perfekt. Sterk i kroppen. Motstanderne skvatt til side hver gang de møtte granittblokka fra Stadsbygd i dueller. På Sør Arena viste han også fram offensive kvaliteter vi har savnet i noen kamper. Særdeles viktig da Raufoss snudde kampen med ro og oversikt, og forærte Mettler 3-1 i tomt bur. Stor i sør, skriver avisa i sin vurdering.

Raufoss har tatt syv poeng på fire kamper og ligger på en femteplass i Obos-ligaen.

Ola Bjerkevoll

Kan kalle seg Norges beste

Utøverne fra Ørland Turn og trener Mikkel Vitting Petersen kunne feire seier i nasjonal klasse. Foto: Ørland Turn

Ørland Turnforening har levert sterke resultater de siste ukene.

22. og 23. april ble det arrangert Nasjonal konkurranse i rekruttklassen i Teamgym-øvelsen i Drammen. Dette tilsvarer Norgesmesterskap i rekruttklassen, som er for de fra 11 til 13 år.

Teamgym kan sammenlignes med en mangekamp, da det er totalsummen fra alle apparatene som utgjør totalscoren.

– Så her gjelder det å mestre alt. I denne konkurransen klarte vi å sette Ørland på kartet da vi tok med oss gullet hjem, og beviste at Norges beste rekrutter finner du på Ørland, skriver styreleder Andreas Erikstad-Meyer i en epost til Fosna-Folket.

Helga 14-16. april deltok også 40 utøvere fra klubben på Opplandspokalen i Lillehammer, en av Norges største turnkonkurranser.

– Det virker som at det ga mersmak for gymnastene som deltok på Opplandspokalen, de fleste deltakerne deltok i sin første konkurranse, skriver Erikstad-Meyer

Styrelederen er stolt av klubben som helhet.

– Utøverne har lagt ned mange timers arbeid for å greie denne store prestasjonen, men det er også takket være flinke trenere som har lagt ned mye arbeid for å få til et slikt miljø. Både trenerne til de som reiste på Opplandspokalen og trenerne som deltok i Drammen. Klubben er heldige som har et stødig trener-team og vi er heldige som har så mange engasjerte ungdommer som er forbilder for de som kommer etter, skriver Andreas Erikstad-Meyer.

Over 40 utøvere fra Ørland Turn deltok i Opplandspokalen. Foto: Ørland Turn
Ola Bjerkevoll

Gjenvalgt som president

Bjørn Harald Vik Foto: IIngvil Snøfugl/Trondheim 2025

Bjørn Harald Vik fra Ørland Sportsskyttere er gjenvalgt som president for Norges skytterforbund.

Det skjedde under NSFs forbundsting 23. april.

- Bjørn Harald ble visepresident på tinget i 2021 og tok over som president etter at Håvard Larsen i fjor måtte trekke seg av helsemessige årsaker, skriver NSF i en pressemelding.

Ørlendingen får med seg Sille Dypveit fra Trondheim Sportsskyttere som ny visepresident. Komitelederne Tom Lauritzen (TK), Siri Mortensen (TIK) og Thomas Strøm (BIK) ble gjenvalgt.

- Det var ingen dramatikk under årets valg; alle valgkomiteens forslag ble valgt, de aller fleste uten motkandidater, skriver forbundet.

Ola Bjerkevoll

Ber folk være obs: – Har fått en del klager

ØBKs kamper på Gryta trekker ofte en del folk, og da parkeres det også biler langs veien bak tribunen. Det ber klubben om at man slutter å gjøre. Foto: Jakob Ellingsen

Ørland Ballklubb sesongåpner hjemme i 4. divisjon når de tar imot Sverresborg på Gryta kunstgress lørdag.

Men klubben kommer med en klar oppfordring til publikum som skal på kamp, etter gjentatte klager fra naboer rundt banen.

– Fotballsesongen er i gang, og vi gleder oss over at det er mange som møter opp for å se kamp. Vi ber pent om at publikum bruker parkeringsplass ved ungdomsskolen/ØSA eller ved kirka, og ikke parkerer i Ove Bjelkes gate eller Prestegårsdjordet, skriver klubben i en pressemelding.

– Vi har fått en del klager fra naboer som blir parkert inne på sine eiendommer. Når tribuneanlegget er på plass, håper vi at problemet er løst, skriver de videre.

Klubben åpner også opp for samvær i forkant av årets første seriekamp for A-laget, som du også kan se på Fosna-Folket.

– ØBK fotball inviterer til kaffe i garderoben på klubbhuset i forkant av senior-kampen lørdag 22 april kl 14 .00. Kampen starter kl 16.00. Her blir det anledning til en god fotballprat, og muligheter for å kjøpe seg en kopp kaffe og en vaffel. Vi ønsker nye og gamle supportere vel møtt til kamp og ny fotballsesong, skriver klubben.

Ola Bjerkevoll

Målkalas for lokale lag i seriepremieren

Lucas Berg Steen scoret hattrick og ble utvist da FK Fosen møtte Kattem. Her fra Adressacupen mot Ørland Foto: Kåre Petter Sundet

Det rant inn med mål da tre av Fosens fire 6. divisjonslag åpnet sesongen mandag.

Best gikk det for FK Fosen, som vant en hendelsesrik kamp, 3-7 mot Kattem.

Til pause stod det hele 4-2 til FK Fosen, og i andre omgang la de på tre mål til. Både Lucas Berg Steen og Trond Magnus Lund scoret hattrick, mens Berg Steen også fikk rødt kort i det 76. minutt, ett minutt etter sin siste scoring.

Verre gikk det for Rissa IL og Stjørna IL. Begge Indre Fosen-lagene gikk på tap i Trondheim.

Stjørna tapte 4-2 for Sverresborg 2, mens Rissa ble banket 8-0 av Trond.

Det siste 6. divisjonslaget, UIF Bjørgan, som i år samarbeider med Åfjord, og dermed heter UIF Bjørgan/Åfjord 2, åpner sesongen fredag 14. april, borte mot Rissa.

Ola Bjerkevoll

Scoret to i serieåpningen

Sivert Solli ble matchvinner for Ranheim. Her fra en tidligere kamp mot KFUM Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Sivert Solli ble matchvinner da Ranheim åpnet OBOS-ligaen borte mot Jerv mandag.

Ørlendingen scoret to mål i første omgang, en lekker chip, og en inn via stolpen.

Samuel Pedro reduserte for hjemmelaget fra Grimstad i det 73. minutt, men , det endte med 2-1 seier for Ranheim.

Den andre «OBOS-fosningen», Håkon Hammer, spilte samtlige 90 minutter for Raufoss.

De gikk på et tap for nyopprykkede Hødd, borte i Ulsteinvik.

Et selvmål fra Sivert Westerlund ble avgjørende, og kampen endte 1-0 til hjemmelaget.

Ola Bjerkevoll

Fotballpresidenten deltar på debattkveld

Lise Klaveness skal delta via Teams på onsdagens arrangement på Brekstad. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Ørland BK, Forsvaret og Roret KF arrangerer «inspirasjonskveld» i på Ørland kultursenter på Brekstad på onsdag.

Temaet er «allsidighet – flest mulig, lengst mulig».

– Kvelden vil berøre følgende tematikk: frafall i idretten, allsidighet vs spesialisering, bredde vs. topping, samhandling vs. konkurranse mellom idrettene, samt fakta fra HUNT-undersøkelsene, skriver arrangøren.

I tillegg vil det arrangeres en paneldebatt.

Det er flere kjente navn på lista over deltakere:

  • Lise Klavenes (på teams), President i Norges Fotballforbund.

  • Bjarte Myrhol, tidligere håndballspiller, kaptein på landslaget og foredragsholder.

  • Siri Eide, styremedlem i Norges Friidrettsforbund.

  • Vegar Rangul, Førsteamanuensis på HUNT.

  • Christer Basma, leder av Rosenborgs SalMar-akademiet.

  • Kjell Bjarne Helland, Organisasjonssjef Trøndelag Idrettskrets.

Ola Bjerkevoll

Utsetter kamper på grunn av baneforholdene: – Ikke forsvarlig

Kampen mellom Ørland BK og FK Fosen som var planlagt lørdag, må utsettes. Her møtes lagene i Adressacupen i 2022. Foto: Kåre Petter Sundet

Helgas planlagte Adressacup-kamp mellom Ørland BK og FK Fosen blir ikke noe av.

På grunn av baneforholdene er det ikke forsvarlig å spille kamp på Gryta kunstgress.

Det bekrefter baneansvarlig Ketil Warnes i ØBK til Fosna-Folket.

– Vi tok en beslutning i går kveld, sier han fredag.

Det er foreløpig usikkert når kampen mellom ØBK og FKF skal spilles.

Også en G16-kamp i Trøndersk Mesterskap som skulle spilles søndag, må nå spilles senere.

– Vi har stengt Gryta for kampaktivitet til ut i neste uke. Både på grunn av snøfallet, og på grunn av at banen er «steike hard». Det er ikke forsvarlig å spille fotball der, sier Warnes.

– Dessverre ble det sånn denne gangen, været er ikke noe vi rår over, sier han.

Når banen blir spilleklar igjen, skal klubben kunne hive seg rundt og arrangere flere kamper.

– Vi skal være på tilbudssiden og klarer å gjennomføre 3-4 kamper en lørdag om det må til, sier Warnes.