Svaret kommer på Fosna-Folkets spørsmål om hvorvidt Vanvik faktisk ønsker rykke opp fra 5. til 4. divisjon.

Pangstart

Vanvikingene, som i fjor slet på nedre halvdel, har i år løftet seg betraktelig. Blant annet som følge av at Rissa ikke har A-lag i fotball, har Vanvik i år en kjempestor tropp på rundt 40 mann. Så langt har Solems mannskap virkelig levert varene.

En overbevisende 0-4-seier i åpningen borte mot Åfjord ble fulgt opp med en sliteseier 2-5 mot Leksvik.

Mot svake Strindheim 2 ble det også seier 1-3, før Vanvik virkelig leverte varene borte mot Malvik torsdag kveld.

- Dette var en solid kamp fra vår side. Vi har hatt fine resultater så langt i årets sesong, men prestasjonene har variert litt. Kampen mot Malvik var imidlertid solid gjennomført. Vi skapte sjanse på sjanse, forteller Solem.

- Fortjent

Eirik Sylthe sendte Vanvik i ledelsen etter 18 minutters spill borte mot Malvik. Jørgen Skjærvø Kvitland la så på til 0-2, før Robert Solstad fastsatte pauseresultatet til 0-3.

- Malvik er et bra 5. divisjonslag. Det var en tett kamp til å begynne med, men vi var hakket mer aggressive. Vi skapte også litt større sjanser enn dem, forteller trener Solem.

Tidlig i 2. omgang satte Jørgen Skjærvø Kvitland et frispark fra cirka 20 meter i krysset. Malvik reduserte, før Martin Fjeldvær økte til 1-5 i det 71. spilleminutt. På tampen fikk Malvik ytterligere et trøstemål, men Vanvik vant svært komfortabelt 2-5.

- Forskjellen på lagene var i hvert fall på tre mål. Det var en fortjent seier, mener Solem.

Opprykk?

Med fire strake seire har Vanvik 12 av 12 mulig poeng så langt i år. Vanvikingene innehar 2. plassen tre poeng bak ledende NTNUI2 som har én kamp mer spilt. En interessant faktor er imidlertid at NTNUIs førstelag må rykke opp fra 4. til 3. divisjon dersom NTNUI2 skal rykke opp. Sagt på en enklere måte: Det er langt ifra sikkert at NTNUI2 får rykke opp. Dermed kan Vanvik få billett til 4. divisjon selv om de skulle bli nummer 2. Og per i dag ser det svært så lovende ut. Vanvik har en solid luke ned til Selbu på 5 poeng.

- Er ambisjonene justert etter fire strake seire på bortebane?

- Planen er fortsatt å ta kamp for kamp. Vi har som mål å vinne hver kamp, så får vi se hvor vi ender til slutt. Jeg håper og tror at vi kan fortsette slik vi har startet, sier trener Solem.

Han forteller at Vanvik ikke har satt seg noe mål om å rykke opp.

- Men om vi er i posisjon til det, så vil vi rykke opp. Vi har ikke noe imot å rykke opp, påpeker Solem.

- Flyt

Etter en tung fjorårssesong, har Vanvik nå skikkelig vind i seilene.

- Hvorfor er dere tilsynelatende så mye bedre i år enn i fjor?

- Det handler litt om flyt og marginer. Vi så gradvis fremgang i prestasjonene gjennom fjorårssesongen også, men vi slet litt med effektiviteten offensivt. I år har vi fått en god start. Da får vi en positiv følelse, mens det i fjor buttet imot. Så er vi en større tropp i år, vi er godt trent, har større bredde og det er mer konkurranse om plassene. Spillet sitter også bedre, mener Solem.

Etter fire strake bortekamper venter serieleder NTNUI2 i første hjemmekamp på Skavelmyra.