Når Ørland ballklubb sparker i gang den 27. fotballcupen på Ørlandet i august, er det ventet den største strømmen av fotballglade unger som de noen gang har hatt. Det gjør at leder for cupen Arild Risvik mener å ha gode utsikter for at årets arrangement og skal bli en stor fotballfest.

– Vi har store forventinger til årets cup. Vi har jobbet med arrangementet siden mars, og det er flere enn noensinne som har meldt seg på, sier han.

Godt omdømme

Han anslår at rundt 1200 deltakere kommer for å delta på cupen som har blitt arrangert i over tjue år. Han forteller at de har klart å etablere et godt omdømme, og at de nå har funnet suksessoppskriften for det de mener lokker så mange fotballag til cupen.

– Vi har bemerket oss at det er de samme tingene som fungerer hvert år. Vi har en cup som er veldig kompakt og alle banene er i nærhet til hverandre, samtidig som det er korte avstander til fasilitetene rundt på Ørlandet, forteller lederen.

Sosiale begivenheter

Det legges altså til rette for opplevelser også utover det sportslige.

– Det blir sirkus og shopping og diskotek på kvelden. Ellers blir det åpnet basseng for de som ønsker det. Så deltakerne har gode alternativ til å finne på sosiale ting, sier han.

Stor inntektskilde

For Ørland ballklubb er sparebankcupen deres største inntektskilde som videre legger grunnlaget for det høye aktivitetsnivået i klubben.

- Cupen er med på å opprettholde inntektene i klubben, som har gjennom flere år gjort at vi kan tilby ungdom best mulig treningsfasiliteter med fine baner, sier lederen.

Takker de frivillige

Han er ytterst takknemlig over engasjementet og innsatsen alle frivillige legger ned i perioden før, under og etter cupen.

– Det er flere hundre som er med og hjelper til døgnet rundt. Ære være til alle som stiller opp, vi hadde aldri klart å få det i havn uten dem, avslutter han.

Ørland jenter 16 håper på seier

Lisa Bratland (15) spiller for jenter16-laget til Ørland som har vært en gjenganger på cupen i flere år. Hun har store ambisjoner for laget sitt, og ser frem til en innholdsrik fotballhelg.

– Målet er selvfølgelig å vinne, men pall-plass er også godt nok. Ellers gleder jeg meg til banketten og til å møte nye mennesker, sier hun.