Av: Erlend S. Ledang

I Skandia Cup 2011, i klassen jenter 13-14 år klarte FK Fosen å komme seg til finalen etter å ha vunnet gruppespillet med imponerende 14-3 i målforskjell. Dermed hadde de klart mer enn målsetningen de satte seg før de kom, om en kvartfinale. I kvartfinalen møtte de Trond United som ble sendt hjem med 5-1 tap. Dermed var det klart for semifinale, og Tiller ble enkelt slått 3-0.

Pangstart

I finalen ventet Herd 1, jentene fra Fosen hadde allerede vunnet 5-0 over Herd 2 tidligere i turneringen og var klare til kamp. Etter kun fire minutter av finalen fikk Lisa Marie Sæthervold Nygård ballen i mål etter et fint gjennomspill, og stillingen var 1-0 til FK Fosen. To minutter senere var det Julie Selen Thunsør som skulle få æren av å sette inn 2-0 til FK Fosen etter en fin kontring.

Men Herd 1 ga seg ikke, og reduserte i det åttende minutt til 2-1. Herd 1 fortsatte å presse på, men Ida Kristine Berre sto godt i mål for FK Fosen og hadde flere gode redninger. Da det var gått 18 minutter fikk Herd 1 utligningsmålet og stillingen var nå 2-2. På slutten av 1. omgang var det en midtbanekrig med sjanser til begge lag, og i det 23 minutt gikk Herd 1 opp i ledelsen 3-2 og det ble også stillingen til pause.

Midtbanedueller

2. omgang startet med mye duellspill på midtbanen, Herd 1 hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Men Lisa Marie Sæthervold Nygård noterte seg for sitt 2 mål og utlignet til 3-3 i det 30 minutt. Herd 1 tok dermed avspark og gikk rett i angrep. Fra 12 meter fikk en Herd 1 spiller kjempetreff og Herd 1 var nok en gang i ledelsen, 4-3.

FK Fosen ga seg ikke, og selv om Herd 1 presset på, kom de ikke til noen store sjanser. Dermed var det klart for Lisa Marie Sæthervold Nygård å krone sitt hattrick med sitt tredje mål i kampen og med 10 minutter igjen på klokka var det uavgjort. Men nok engang slo Herd 1 tilbake umiddelbart, med et skudd fra skrått hold som gikk over keeper og inn i det lengste hjørnet.

Nå begynte det å bli lite tid igjen, og da dommeren blåste i fløyta for siste gang i kampen var stillingen 5-4 til Herd 1, som kunne slippe jubelen løs. Jentene fra FK Fosen var selvfølgelig litt skuffet rett etter kampen. Men stemningen kom fort tilbake. De hadde jo vunnet andreplassen!

Årets kamp

FK Fosen trener Kjell Ove Nygård og Herd 1 treneren var enige om at de hadde vært vitne til årets kamp. Dermed var det klart for premieutdelig og FK Fosen jentene jublet som vinnere da de gikk opp på podiet og mottok medaljer og pokal for 2. plassen i årets Skandia Cup. Gratulerer!

FK Fosen - Herd 1, 4-5 (2-3)

1-0     4 min. Lisa Marie Sæthervold Nygård

2-0     6 min. Julie Selen Thunsør

2-1     8 min. Herd 1

2-2     18 min. Herd 1

2-3     23 min. Herd 1

3-3     35 min. Lisa Marie Sæthervold Nygård

3-4     36 min. Herd 1

4-4     40 min. Lisa Marie Sæthervold Nygård

4-5     42 min. Herd 1