Det startet bra for Vanvik i kveldens 4. divisjonsoppjør. Robert Solstad satte inn 1-0 på volley etter 8 minutters spill.

Ble kriget i senk

Hjemmelaget så ut til å ha brukbar kontroll de første minuttene, men Flå kjempet seg inn i kampen. Med lange baller, duellering og kriging fikk gjestene matchen inn i sitt spor. Vanvik slet med å ta ned ballen og fikk ikke til mye spill langs bakken i første omgang. Etter 23 minutter utlignet Flå. Bortelaget fortsatte med samme taktikk og tok ledelsen etter 38 minutter. Det var derfor en noe slukøret Vanvik-tropp som gikk til pause på stillingen 1-2.

Ketsjupeffekt

I andre omgang viste hjemmelaget helt andre takter. Aksel Sørloth ble byttet inn etter få minutter, og brukte ikke lang tid på å markere seg. Nevøen til Rosenborg-legenden Gøran Sørloth kriget med seg ballen, kom alene med keeper og plasserte kula sikkert forbi Flås keeper. Bare fem minutter senere tok hjemmelaget ledelsen. Martin Fjeldvær skrudde en corner rett i mål. Etter 65 minutter puttet samme Fjeldvær sitt andre for dagen, denne gang på straffespark. Vanvik hadde grei kontroll de siste 25 minuttene, og sikret seier 4-2.

- Destruktivt lag

Trener Kristoffer Fjeldvær var lite imponert over motstanderens spillestil.

- De spilte veldig destruktivt. Alt de gjorde var basert på å slå langt. De var sterke i duellene, og vi ga dem for mange billige dødballer, sier han.

Fjeldvær mener motstanderen gikk tom for krefter i andre omgang.

- Jeg mener vi styrte hele omgangen. Vi klarte å etablere spill langs bakken. Dette var en veldig viktig seier. Nå har vi en luke ned til lagene bak oss på tabellen. Det gir oss litt ro fremover, konstaterer treneren.