Vanvik IL arrangerte lørdag både lokal grendaturnering og balldropp. Grendacupen ble vunnet av østsiden av bygda. Laget gikk under navnet «East side of the Monstu river».

Flaks

Før var plattdansen på Skavelmyra et sikkerstikk som besørget penger i kassa til Vanvik IL.  Nå har balldroppet tatt over den stafettpinnen. Vanvik IL solgte 683 golfballer til hundre kroner per stykk. Lørdag ble golfballene sluppet ned fra en kran. Randi Hindrum Dahls ball landet nærmest blinken. Hun stakk dermed av med en premie på 25 000 kroner.

- Jeg hadde vel ikke mer forhåpninger enn de andre om å vinne. Det er litt morsomt at det nummeret jeg vant på, var et av de tre siste som sto igjen på lista jeg skulle selge. På vei opp til cupen stoppet vi litt impulsivt på bensinstasjonen og tok ut penger for å kjøpe de tre siste, så vi slapp å levere fra oss en liste som ikke var utsolgt, forteller Dahl.

- Spesiell opplevelse

Hun forteller at hun sto sammen med «svigersøsteren» under ballslippet.

- Hun mente jeg kom til å vinne. Hun påstår nemlig at jeg alltid vinner noe når vi er sammen. Jeg tror kanskje hun skjønte at jeg vant, før jeg selv skjønte det. Vi sto bare å så i håndflata mi. Det var en veldig spesiell opplevelse, og jeg har sikkert fått gratulasjoner fra hele Vanvikan. Det er veldig koselig det altså, ler Dahl.

- Hva skal du bruke pengene til?

- Det er vel ikke helt bestemt, men jeg er gift med en økonom, som aller helst vil sette de på en utilgjengelig konto. Ellers er jo det kjedelige svaret at de kommer godt med siden vi driver og bygger på hus. Jeg skal på storbyhelg med en gjeng venninner i høst også, så pengene kommer absolutt godt med, svarer vinneren.

Se balldroppet i videoen øverst i saken. Video: Vanvik IL.