- Det var viktig å beholde formen fra forrige helg. Jeg fikk roet ned de første dagene og fikk i gang føttene på onsdag. Formen følte jeg var på samme nivå som under senior-NM, sier han fornøyd.

Godt som gull

At formen var god, viser Kjeldslis resultat, selv om tiden 15,00,77 er et godt stykke unna stadværingens personlige resultat på 14,29. Mesterskapsløp blir nemlig ofte lureløp ifølge Kjeldsli.

- Det gikk i rusletempo de tre første kilometerne. For min del passer dette greit, men ideelt sett liker jeg det litt tøffere fra start. Men da Sigurd Ruud Skjeseth satt opp farten de siste 1000 meterne, var det bare jeg som greide å følge, sier Kjeldsli.

Skjeseth gikk i mål på tiden 14,59,19 og tok en forventet gullmedalje. Men Ørjan Kjeldsli, som hadde feltets nest beste tid i år, innfridde forventningene og kunne reise hjem fra Oslo med en vel fortjent sølvmedalje. Han mener resultatet er som en gullmedalje å regne.

- Skjeseth har pers på 13,49 og har representert Norge i internasjonale mesterskap. Å kunne bli med han inn mot slutten viser at treningen har fungert og formen er et par hakk bedre enn i fjor, sier han.

Ikke uslåelig

Selv om tidene viser et jevnt løp mellom de to, er Kjeldsli klar på at overmannen fra IK Tjalve trolig ville hatt mer krefter å gå på, dersom han hadde utfordret Skjeseth mot slutten. Kjeldsli er imidlertid klar på at Skjeseth ikke er uslåelig.

- Han hadde nok brukbar kontroll under dette løpet og jeg tapte for en bedre løper. Men jeg er nærmere enn jeg noen gang har vært tidligere. På sikt kan jeg nok slå ham, sier en målrettet Kjeldsli.

Kjeldsli kom i mål på tiden 15,00,77. Foto: Kondis/Kjell Vigestad

Kommer til Stadsbygd

Bislett, som er kjent som et av landets mest ikoniske stadion, er en plass Kjeldsli ikke har fått æren av å løpe på tidligere. Han beskriver opplevelsen som artig.

- Det føltes litt annerledes, for Bislett er et stort stadion. Likevel er det junior-NM og ikke så mange tilskuere. Da vi sprang i Sandnes i fjor var det flere tusen til stede. Uansett hvor man skal løpe må man bare angripe situasjonen, sier Kjeldsli.

Nå er det bare ett baneløp igjen for sesongen for Ørjan Kjeldsli. Da kommer langdistanseløperen tilbake på hjemlige trakter og skal være med å innvie den nye løpebanen på Stadsbygd i slutten av september.

- Jeg prøver å rekruttere folk fra hele Trøndelag for å få til et bra felt. Så blir målet å få til en god tid her, sier Kjeldsli.

Avslutter med terrengløp

Sesongen avsluttes med NM i terrengløp på Brattsberg i Trondheim 14. oktober. For Stadsbygd-løperen som har bane- og gateløp som sin spesialitet, er det knyttet spenning til hvordan mesterskapet i mer kupert terreng kommer til å gå.

- Jeg har som mål å komme høyt her og, selv om jeg er usikker på hvordan det går i en kupert og tøff løype. Men det hadde vært artig å greie topp 10, sier Kjeldsli.

Han trekker fram en annen fosning han har mer troen på under terreng-NM, nemlig Fjellørnens Thomas Fremo. Til daglig bor og studerer Kjeldsli i Levanger, men når han tar turen hjem til Fosen, prøver de to å få til noen økter sammen.

- Han er nok bedre enn meg på terreng og kan hevde seg i NM. Thomas er veldig bra å trene med for vi ligger på ganske likt nivå, sier Kjeldsli.

Godt med pause

Noe lang pause tar han ikke før oppladningen til en ny sesong starter, men etter NM i terrengløp er over, unner Kjeldsli seg noen uker i ro.

- Jeg er veldig glad i å konkurrere, men det blir litt godt å ta det litt roligere. Det er mulig jeg tar en eller to uker treningspause for å hente meg inn og planlegge neste sesong. Da blir det litt andre aktiviteter som sykling og svømming og ingen harde økter, sier Kjeldsli.