- Det er den siste innspurten som foregår nå, sier Frank Robert Vik, daglig leder i Ørland sparebank arena torsdag morgen.

Fredag morgen åpner dørene med åpent hus i Ørland sparebank arena.

Hele helga fylles med fest kultur og sport.

Åpent hus

Ulike idrettsklubber bidrar med å vise frem areal avsatt til deres spor i den nye hallen.

- For eksempel skal den nystartede Ørland klatreklubb vise frem mulighetene i klatreveggen, sier Vik.

Seremoni

Selve åpningsseremonien med taler og lokale kulturinnslag finner sted lørdag ettermiddag.

- Men lenge før den tid har man mulighet til å se hva som er i den nye arenaen. Nesten alle rom er åpne for at folk skal få se alt de måtte ønske. Om noen vil se på tekniske rom, så ordner vi det, sier Vik.

Han har sammen med Christer Harøy planlagt åpningshelga etter bestillingen fra lokalpolitikerne.

- Håndballpresidenten kommer til åpningsseremonien. Lokale kulturelle innslag fra nåde Ørland og Bjugn står også på scenen, sier Harøy.

Flytende nitrogen

Så rigger de om og det er klart for barneshow der Håvard Paulsen kjent fra Barne-tv og «Ikke gjør dette hjemme» står på scenen.

- Vi har skaffet en del utstyr som han trenger til showet, blant annet flytende nitrogen og tønner og alskens artige saker. I tillegg til pang og smell skal han spille og synge, sier Harøy.

Fosen-forestilling

Lørdag kveld er det klart for gratis festforestilling med band og innslag fra Ørland Bjugn og Indre Fosen.

- Gratis fest med Fosen-band, Ørlandsrevyen og Bjugnrevyen. Det blir kanonbra. Vi venter mye folk, sier Harøy.

- Det blir en bra miks med mange ulike sjangre. Det er skikkelig artig at så mange Fosen-band skal stå på scenen.

NM-kamp

Søndag er det åpent hus med aktiviteter og servering som resten av helga. I tillegg der det duket for NM kamp for Ørland ballklubbs håndballherrer.

- Det er oss bekjent første gang det er NM kamp for herrer på Fosen noen gang. Det blir spennende. En ekstra gulerot er at om Ørland vinner, så venter topplaget Kolstad i andre runde, sier Vik.

- Dersom det går veien, er andre runde satt opp sånn at Kolstad i så fall skal spille mot Ørland her i arenaen.

Mye folk

Arrangørene venter mye folk hele åpningshelga.

- Vi ber folk i beste sportsånd om å gå eller sykle om de kan det, eller finne alternative parkeringsplasser litt unna selve arenaen om de kan det, sier Vik.

- Vi håper og tror det blir masse folk, og da er det viktig at vi tar hensyn til trafikken også. Arenaen er ny for mange, og da er det ekstra viktig å huske på regler for hvor det er lov og sette bilen og hvor det ikke er det.

- Målet med åpningshelga er å vise frem flerbrukshallens mange muligheter. Den kan brukes til masse forskjellige typer sport, og mer til, sier Frank Robert Vik.