Tredjedivisjonsoppgjøret i håndball var Bjugns mulighet til å komme seg opp fra jumboplassen. Laget sto med fem tap på de fem siste kampene og null poeng før kampstart. Brønnøysund ligger nest nederst på tabellen.

- Jeg har fortsatt trua

Gjestene hadde marginene på sin side i første omgang. De var langt raskere på kontringene, og på poengtavla sto det derfor 6 – 12 til pause.

- Jeg har fortsatt trua, men vi roter det litt til når vi er i angrep, sa Bjugn-keeper Johnny Solli til Fosna-Folket i pausen.

I løpet av hvilen hadde bjugningene fått en vitamininnsprøytning av et eller annet slaget. For omgangen startet med fem strake mål til hjemmelaget. Brønnøysund kom seg imidlertid etter sjokket og startet snart opphentingen.

En siste sjanse i siste sekund

Odd Einar Berre slo bakhodet i gulvet så det sang. Foto: Terje Dybvik

Kampen ble tett utover i andre omgang, preget av at begge lag gjerne ville ende opp som kongene på haugen. Dermed ble det mange taklinger med påfølgende knall, fall og småskader. Fram til siste slutt var det kun ett mål som skilte de to i favør Brønnøysund.

Da det kun gjensto ett sekund av kampen ble det frikast etter ei takling av Bjugns Odd Einar Berre. Odd Einar slo bakhodet i gulvet så det sang, men kom seg etter hvert på beina igjen. Bjugn fikk en sjanse på uavgjort kontra tap med denne aller siste muligheten. Frikastet kom seg over muren til Brønnøysund, men var langt fra i nærheten til å nå nettmaskene til motstanderen. Dermed endte kampen med knepent tap til bjugningene med sifrene 21 – 22.

Lokaloppgjør neste

Bjugns toppscorer Vegard Andreas Pedersen Sumstad i aksjon. Foto: Terje Dybvik

Toppscorer for Bjugn ble Vegard Andreas Pedersen Sumstad med fem mål etterfulgt av Marius Mydland med fire og Håvar Skogen med tre.

Tommy Horn og Magnar Jakobsen ble mestscorende for Brønnøysund med seks mål hver.

Neste helg blir det lokaloppgjør i Bjugnhallen hvor Bjugns herrelag får ørlendingene på besøk. Kampen spilles lørdag.