- Jeg fikk et gjennomspill og kom alene med keeper. Så ble jeg tatt og fikk straffe. Lars Jørgen Sundet satte den iskaldt, forteller Monkan.

Bjørgan vant dermed den første høstkampen 3-1 på Bessaker. Laget har dermed like mange poeng som Åfjord på 3. plass på tabellen.

39-årig debutant

Bjørgan manglet fire-fem faste spillere til lørdagens kamp. Det førte til at flere andrelagsspillere fikk sjansen.

- Brødrene Sigmund og Mads Astorsen fra Osen debuterte på Bjørgan. Sigmund er vel 39 år nå, mens Mads er 83-modell. Sigmund må i hvert fall være den eldste Bjørgan-debutanten noen sinne. Jeg og han spilte sammen på guttelaget en gang tidlig på 90-tallet. Det er litt artig at ringen er sluttet nå, sier Monkan.

Han forteller at det ville blitt en vanskelig sesong for A-laget til Bjørgan om det ikke hadde vært for andrelaget. Toerlaget er et samarbeid mellom Bjørgan, Osen og Steinsdalen og spiller sine kamper i 6. divisjon. Når det er lite folk til A-lagskamp, kan Monkan dermed hente spillere fra 6. divisjonslaget.

Drømmetreff

Hjemme mot Hegra brente Bjørgan flere sjanser i 1. omgang. Etter om lag en halvtime fikk så Ola Lieng drømmetreff.

- En corner ble headet ut. Fra hjørnet på 16-meteren, og med ryggen mot mål, skjøt Lieng ballen i en bue over keeper og i mål, forteller Monkan.

Se scoringen i videoen øverst i artikkelen.

Bjørgans David Monkan. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Alexander Killingberg

Før pause fikk imidlertid hjemmelaget en kalddusj da Bjørgans keeper Nils Håkon Hansen var uheldig og bokset ballen i en spiller og i mål til 1-1.

Utvisning

Trener Monkan forteller at Bjørgan bestemte seg for å gå ut i en mer offensiv formasjon i 2. omgang.

- 10-15 minutter ut i omgangen fyrte jeg av et skudd. Det ble en retur, og Lars Jørgen Sundet driblet av tre mann før han satte ballen elegant i mål, sier treneren.

Så fikk Eirik Aune sitt andre gule kort for dagen og måtte forlate banen. Bjørgan lot seg imidlertid ikke knekke og Sundet satte altså inn sitt andre for dagen på et straffespark.

- Vi viste at vi er et bedre lag enn Hegra, men vi spiller ingen spesielt god kamp, forteller Monkan.

Neste helg venter Selbu. Bjørgan-treneren forteller at de allerede begynner å få forfall til den kampen.