Idrettens ildsjeler fra seks Fosen-kommuner ble hedret da Sør-Trøndelag idrettskrets fredag kveld inviterte til storslått feiring i Trondheim. I alt ble ildsjeler fra 26 kommuner gjort stas på denne gang, i tillegg til at også kretsens topputøvere og talenter ble hedret med priser og stipend.

- Er dere fra Ørland?

Tl å lede det hele hadde idrettskretsen sikret seg idrettsstjernen og tv-kjendisen Birgit Lovise Røkkum Skarstein, som sammen med idrettskretsens organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland loset alle utmerkelsene vel i havn foran en fullsatt og festpyntet sal ved kongresshotellet Clarion.

Etter at prisdrysset var unnagjort og gjestene beveget seg i retning en bedre middag med like god underholdning benyttet ildsjelene Gretha Skaug og ektemann Svein Inge Skaug fra Ørland anledningen til å hilse på unge Skarstein.

- Er dere fra Ørland? Vi har den beste hyttetomta på Kråkvåg, kunne Birgit Skarstein straks fortelle.

Ekteparet Skaug fikk årets ildsjelpris for deres lange innsats i Ørland Froskemannsklubb. Med genuin interesse for idretten kunne Skarstein fortelle at hun nesten er i mål med eget dykkersertifikat.

I slekt med Grøntvedt

Skarstein, som er på det norske landslaget i både roing og langrennspigging, overrasket årets ildsjeler fra Ørland med inngående kjennskap til kommunen, og kunne fortelle at hun blant annet er i slekt med tidligere ordfører Hallgeir Grøntvedt.

- Jeg er tremenning med hans unger, fortalte Skarstein. I tillegg til å være utøver på toppnivå, så er hun fagkonsulent idrett i Norges Idrettsforbund for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Hadde det ikke vært for at klokka ubønnhørlig tikket og Skarstein skulle på scenen i den store festsalen, ville nok praten vart lengre.

- Jeg må få telefonnummeret deres, sa Skarstein og fant fram telefonen. Nå ligger det an til at hun kan vente seg en invitasjon til å dykke sammen med Ørland Froskemannsklubb i farvannet der hennes bestemor kommer fra.