Det innebærer at staværingen har mye å fortelle klassekameratene når han snart tar fatt på det tredje og siste året på ungdomsskolen. Håkon har på tampen av sommerferien vært i England på treningsleir sammen med sine nye lagkamerater i Rosenborg. To daglige økter og to treningskamper sto på programmet under oppholdet på de britiske øyer. Han var i aksjon da det ble tap for Wolverhampton og seier over Birmingham. Staværingen er full av lovord om det sportslige og sosiale utbyttet av samlingen i utlandet.

- Jeg føler at dette oppholdet var ekstra verdifullt for meg som er ny i klubben. Både med tanke på at det ga meg muligheten til å bli bedre kjent md guttene og ikke minst få trent sammen med de i flere dager. Jeg har kjennskap til de fleste ettersom jeg har vært med de som hospitant i den nasjonale G 16-serien. Men fra nå av blir jeg fast inventar ettersom jeg har meldt overgang, sier Hammer til Fosna-Folket. Han har det siste halvannet året vært en del av seniorsatsingen til Vanvikan. Men bestemte i sommer seg for å bytte klubb.

Bedre kamparena

Det var ønsket om å få en bedre trening og kamparena som førte til at han takket ja til Rosenborgs tilbud om å skrive under overgangspapirene. Det gjør at han fra nå av er RBK-spiller på permanent basis. Likeså at han i høst får delta i G 16-NM. De hvit og sortkledte henger fortsatt med i norgesmesterskapet. De har ambisjoner om å komme langt og Håkon kan fort bidra til at det ender opp med finalespill på senhøsten. Selv om nåløyet er trangt og det er mange gode klubber på dette alderstrinnet. Han vil bli en av de mest sentrale på laget.

- Vi hentet Håkon fordi vi mener han er en spiller som bør trene regelmessig med oss. Det er også et ønske fra oss som er tettest på G 16-laget at han skal spille kamper regelmessig for et av Rosenborg-lagene. I første omgang er han mest aktuell for G 16 og G 19-laget, sier Torbjørn Lie som har hovedansvaret for det yngste laget på Lerkendal. Lie er av den oppfatning at Hammer er fysisk moden og er bra teknisk til å være så ung. Basisferdighetene er også etter det vi forstår gode for den lovende unggutten som har landslagsambisjoner på sikt.

- Jeg har fått en god mottakelse i Rosenborg. Det gjør at jeg har funnet meg godt til rette. Det var naturligvis ikke med lett hjerte jeg forlot Vanvik. Men jeg føler at dette var best for min utvikling å bytte klubb nå selv om jeg har ett år igjen på ungdomsskolen. Det har jeg tenkt å fullføre i Stadsbygd. Det innebærer at det vil bli en god del pendling inn til byen, sa Håkon som fikk seg en leksjon da de møtte Wolverhampton i England. Den tradisjonsrike klubben som har et av de beste fotballakademiene ble for sterk for Hammer og RBK-erne.