Før kampen mot Rissa mottok Ørland BK-trener Erik Olafsen en epost fra Trøndelag Fotballkrets. I den stod det at to av spillerne hans ikke var spilleberettiget.

Mangler ved kampkort

Ørland-trener Erik Olafsen bekrefter forholdet overfor Fosna-Folket, men håper og tror at laget hans slipper straff.

– Vi fikk vite det i siste liten. Da snakket vi med spillerne og sa at de ikke fikk spille, sier Olafsen.

Saken dukket opp rett før bortekampen mot Rissa, som Fosna-Folket skrev om denne uka.

– Jeg fikk en mail fra Fotballkretsen ti minutter før vi kom til Rissa, og da tok vi spillerne ut av troppen med en gang, sier Olafsen.

I eposten kommer det frem at Ørland er ett av mange trønderske lag med mangler i forbindelse med føring av dommerrapport og administrasjon av spillere.

Ørland-trener Erik Olafsen er alltid like engasjert på sidelinja. Foto: Erik Eikebrokk

– Ikke med vilje

All føring av dommerkort foregår via registreringssystemet FIKS. Her skal hvert lag legge inn kamptropp senest to timer før kamp. Etter kampen sluttfører dommeren rapporten ved å registrere blant annet resultat, gule og røde kort, og innbytter. Det er også her klubbene gjennomfører overganger seg imellom, og registrerer nye spillere.

Marianne Mjelde Knutsen har ansvaret for medlemsregistreringen i laget. Hun understreker at klubben ikke har gjort dette med viten og vilje.

– Vi tok tak i dette med én gang og tar dette til etterretning. Det viser at kretsen har et bra kontrollsystem som fanger opp dette. Det er slik det skal være.

Les også: Rapporteringsrot blant idrettslag på Fosen. Nå lover lederne å rydde opp

Saken har ikke vært til behandling i Fotballkretsen, men Mjelde Knutsen er klar på at klubben aksepterer sin eventuelle straff.

– Kanskje slipper vi med en smekk på fingrene, kanskje får vi en bot. Det er ikke klart ennå. Det handler jo også om forsikring for den enkelte, så det er veldig viktig at dette er i orden.

Mjelde Knutsen innrømmer at klubben har benyttet spillerne i kamp.

– Vi har ordnet opp i det nå, og lært av det.

Forholdet gjorde at de to spillerne måtte stå over «Slagen om Fosen».

Det var Rissa IL som vant «Slaget om Fosen». Foto: Erik Eikebrokk

Forbrytelse og straff

Trøndelag Fotballkrets' sanksjonssystem viser at lag som bryter regelverket kan risikere både bot og poengtrekk.

Feil føring av dommerkort og feil-registrering i FIKS, kan i følge Trøndelag Fotballkrets' hjemmesider føre til bøter på mellom 1 500 og 3 000 kroner.

Å ikke stå over kamp på grunn av gule kort, kan gi bøter på opp til 6 500 kroner (bøtesatsene gjelder per spiller per kamp).

I tillegg kan alle disse forholdene, i verste fall, også føre til trekk i poeng.

Søndag klokken 14:00 spiller Ørland BK sin femte seriekamp for året. Motstander er Selbu/Tydal. Avspark på Gryta kunstgressbane er klokken 14:00.