Fredag reiste Åfjord over fjorden for å møte tabellnabo Nidelv. Gultrøyene fikk en perfekt start på kampen, og ledet 2-0 etter to scoringer av Ørjan Børmark By. Spissen har hatt en sesongsprogresjon som minner om en viss RBK-spiss.

– Ja, vi er vel ikke helt ulike, og jeg har vel ikke alltid vært den som har snakka minst, men jeg forsøker å gjøre jobben på banen i tillegg. Og så har jeg bedre rykk enn Nicklas Bendtner.

Mål-drama

Åfjord så ut til gå til pause med en tilsynelatende trygg ledelse, men så svarte Nidelv. Og dermed var dramaet igang.

– Vi ble trykket langt bakover på banen i andre omgang. Samtlige var slitne, men vi gjorde en kjempejobb. Det er artig å være med når alle sammen legger ned en slik innsats, sier Børmark By til Fosna-Folket.

Drøyt midtveis i omgangen fikk Nidelv målet de fortjente. På kjøpet fikk de flust av momentum og trua på hjemmeseier. Men Åfjord hadde sin egen snuoperasjon på lager.

– Fem minutter etter utligningen fikset Marius Forfot seiersmålet etter et flott innlegg fra Magne Staven Larsen.

Nidelv kastet alle mann i angrep, og presset Åfjord lavere og lavere. Hjemmelaget var spesielt farlige på dødballer, men Børmark By og kompani stod imot.

– Det var en skikkelig sliteseier, der samtlige sto på hele veien. Spesielt vil jeg trekke frem spissmakker Ribwar Mohammed, han begynner å bli god. Det var sykt deilig da dommeren blåste av.

Ørjan Børmark By scoret kampens to første mål. Foto: Privat

Best på Fosen

Med seieren passerte Åfjord Nidelv på tabellen, og klatret til 4. plass. Med to seire av to mulige i høst, ser høstsesongen ut til å bli alt annen enn en kamp om å unngå nedrykk - slik det kunne se ut etter vårsesongen.

– Målet må være å bli best på Fosen, og ta 2. plassen. Trond er det ikke noe å gjøre med.

Og med seks mål på to kamper er det ikke bare spissmakker Mohammed som begynner å finne formen.

– Scoringsformen er bra, men kondisjonen er det så som så med. Men det er jo også det enkleste å gjøre noe med, sier Børmark By.

Fredag 25. august får Åfjord virkelig testet hvor bra høstformen er. Da kommer serieleder Trond til Åset.

Vanvik hadde serielederen i kne

I en annen kamp i avdelingen tok Vanvik imot Trond til fotball-batalje på Skavelmyra.

– Vi leverte, etter min mening, årsbeste i første omgang, og gikk til pause med 2-0-ledelse, sier Vanvik-trener Hallvard Solem til Fosna-Folket.

Eirik Sylthe og Aleksander Waterloo scoret målene da hjemmelaget sjokket serielederen. Innsatsen i første omgang skulle vise seg å komme med en kostnad.

Vanvik hadde serielederen i kne, men måtte til slutt se seg slått etter at kreftene tok slutt. Foto: Privat

Comeback

– Vi brukte mye energi de første 45, og med flere spillere med sykdom i kroppen, gikk vi fort tom etter pause. Dét, og mange bytter, gjorde at vi mistet rytmen og ikke greide å følge opp i andre.

En tidlig redusering ga Trond troen på seier. Utligning og seiersmål fulgte. Dermed var det likevel serielederen som kunne juble for 3-2-seier.

– Jeg er særdeles skuffet. Men årets Vanvik-lag er et prosjekt i utvikling. Vi ser at det er kort vei til topplagene nivåmessig, sier Solem.