Børmark-By starter for Åfjord

Ørjan Børmark-By er tilbake i Åfjord etter opphold i Ranheim, Ham-Kam og Levanger.

Ørjan Børmark-By er spilleklar til morgendagens kamp mot Verdal. Bildet er fra fjorårets treningskamp mot Ranheim, da Børmark-By var innleid som Åfjord-spiss.   Foto: Alexander Killingberg

Sport

Spisstalentet imponerte fem scoringer i 1. divisjon for tabelljumboen Ham-Kam i fjor høst. Før årets sesong ble Børmark-By hentet til Ranheim. Der har det ikke gått veien for åfjordingen, som nå er tilbake i moderklubben.

Hengende spiss

Åfjord møter i dag serieleder Verdal på Åset. Åfjordingene står så langt i årets sesong med null poeng og en rekke stortap. Trener Ressem tror Børmark-By vil tilføye laget mye.

- Vi kommer til å bruke ham som hengende spiss. Det er klart at han er ikke noen 3. divisjonsspiller. Han er en 1. divisjonsspiller. Jeg forventer at han har en skuddstyrke, duellstyrke og hurtighet som ligger langt over Verdal-spillerne. Jeg forventer at vi skaper mer målsjanser med Ørjan på laget, sier Ressem.

Møter serielederen

Han påpeker at selv ikke Børmark-By kan være et angrep alene for Åfjord.

- Det gjelder for de andre spillerne at de skjønner at også de må spille på maks. De kan ikke slutte å ta i. Vi må klare å spille Ørjan i farlige posisjoner. Jeg tror vi skal klare å spille god fotball i morgen, sier Ressem.

Adsen tilbake

Det er ikke bare Børmark-By som er tilbake lørdag. Også keeper Thomas Adsen har vendt snuten hjemover. Keeperen sto som en vegg i fjorårssesongen og var matchvinner for Åfjord i flere kamper. Hittil i år har åfjordingene sluppet inn hele 72 mål på 11 kamper. Kanskje kan keeper Adsen bidra til å bedre den statistikken.

Fosna-Folket har ikke lyktes med å få en kommentar fra Ørjan Børmark-By.