– Vi har en god følelse etter årets VM. Dette er første sesong etter at vi har gjort store endringer i spillestilen, samtidig som vi har nye systemer og nytt støtteapparat. Vi er fortsatt med og kjemper om medalje, noe som er stort, sier Emil Sørheim til Fosna-Folket.

Spesielt å score

Norges kjelkehockeylandslag slo Japan 5-0 (0-0, 3-0, 2-0) i den siste kampen i gruppespillet, og sikret seg dermed semifinalebillett. Emil Sørheim scoret 5-0-målet. Tidligere i VM slo Norge Tsjekkia 3-1, og da scoret Sørheim kampens siste mål for Norge.

– Å score i VM er stort, og det er ekstra spesielt første gang. Målet i Tsjekkia-kampen var ekstra spesielt, fordi vi hadde bra flyt i spillet vårt akkurat i den situasjonen, noe som ender med at vi spiller dem i senk foran eget mål.

– Kjip plassering

I semifinalen mot USA tapte Norge 6-0. I bronsefinalen mot Russland søndag ble det langt jevnere. Russerne slo Norge 2-1. Dermed endte VM med den sure fjerdeplassen for Norge og Sørheim.

Sett denne? Emil mottok talentprisen

– Plasseringen er kjip, spesielt siden kampen mot Russland gikk til overtid. Jeg tror likevel at vi kommer til å se tilbake på dette mesterskapet med positivitet. At bronsen røk foran trynet på oss, gir oss ekstra motivasjon til å jobbe hardere framover. Neste år er det EM som er sesongens høydare, og der går vi for gull, sier en optimistisk åfjording.

Hvor EM blir i 2016 er foreløpig ikke bestemt.

Emil Sørheim fra Fosenprisen i 2014. Da vant han talentpris idrett. Foto: Magnus Okstad