Fosna-Folket viser Stjørdals-Blink - Rosenborg

Etter flere måneder uten direktesendt sport er det endelig klart for fotballkamper i Trøndelag igjen. Fosna-Folket viser treningskampen mellom Stjørdals-Blink og Rosenborg.

Fosna-Folket viser kampen mellom Stjørdals-Blink og Rosenborg. Her er RBKs Even Hovland i duell med Branns Veton Berisha i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal Stadion.  Foto: Ole Martin Wold

Sport

Matchen ser du på Fosna-Folket.no fra klokken 17.45. Kampen er tilgjengelig for Fosna-Folkets abonnenter. Abonnement kan du tegne her.

Kampen er produsert i samarbeid mellom Stjørdals-avisa Bladet og Adresseavisen. Fosna-Folket viser kampen med tillatelse fra Bladet.

Kommentator er Adressas sportsjournalist Petter Rasmus.

Kampen er den aller første på Stjørdals-Blinks nye stadion, Sandskogan stadion. Det som skulle vært en folkefest, må nå gå uten publikum.

– Så lenge publikum ikke har anledning til å ta turen, er det viktig for oss å kunne gi våre lesere anledning til å se Stjørdals-Blink sin første treningskamp før oppstarten og den aller første kampen på nye Sandskogan stadion, sier nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård i Bladet til egen avis.

Stjørdals-Blink møter Rosenborg i treningskamp torsdag. Her fra en kamp mot Sola i 2019-sesongen. Helt til venstre er fosningen Sivert Solli som var på lån i klubben fra Ranheim.  Foto: Svein Halvor Moe

– Artig

Hjemmelaget Stjørdals-Blink gleder seg til kampen mot «storebror» i Trøndelagsfotballen, men Blink-trener Roar Vikvang må klare seg uten juniorer og flere a-lagsspillere, som er på vei tilbake fra skade.

– Vi tar ingen sjanser i den første treningskampen. Derfor er ikke Vebjørn Vinje, Anders Nygård, Joachim Olufsen eller Mats Størseth Lillebo med mot Rosenborg. Men alle fire er i trening, sier Vikvang til Bladet.

– Først og fremst blir dette artig. Det skal bli spennende å se hvordan vi ligger an. Jeg har en følelse på at Rosenborg har fått spillet sitt på glid, og da kan vi nesten ikke få tøffere motstand her i landet.

Tre stjerner blir hjemme

Også RBK sliter med noen skadeproblemer, og trener Eirik Horneland melder om at keeper André Hansen, Anders Konradsen og Pål-André Helland alle blir hjemme i Trondheim.

Kaptein Tore Reginiussen er usikker etter å ha trøblet litt med kneet, men høyreback Vegar Eggen Hedenstad er tilbake i troppen.

André Hansens forfall betyr at Julian Faye Lund står i mål mot Blink, utover det har ikke Horneland oppstillingen klar.

– Jeg har ikke startelleveren klar ennå. Jeg må først ta en oppsummering med det medisinske apparatet, sa Horneland til Adressa etter trening onsdag formiddag.