– Vi kan ikke vente i det uendelige, for vi pådrar oss kostnader fra uke til uke

Landsskytterstevnet er et av Norges største sportsarrangementer. Årets store skytteropplevelse skal etter planen arrangeres fra 7. august på Elverum.

Assisterende generalsekretær og kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det Frivillige Skyttervesen (DFS) sier at de pådrar seg kostnader uke for uke.  Foto: Kjell Dahle

Sport

Mandag møtes styret i DFS (Det Frivillige Skyttervesen) til møte. Stevnet involverer mange fosninger hvert år.

-Vi har en kontinuerlig vurdering av situasjonen vi står oppe i nå, sier assisterende generalsekretær og kommunikasjonssjef i DFS, Terje Vestvik, til Fosna-Folket.

Avventer, men…

-Nå skal skytterstyret møtes mandag for å gjennomgå den situasjonen vi har. Vi er også i tett kontakt med arrangøren på Elverum, sier Vestvik.

-Hvor lenge kan dere vente?

-Det er et aktuelt spørsmål. For vi kan ikke vente i det uendelige, for vi pådrar oss kostnader fra uke til uke, men her er det mange faktorer å ta hensyn til. Forsvaret er jo også en viktig brikke i dette, sier Vestvik.

-Hvor mange deltok på Elverum sist det var landsskytterstevne der i 2010 og hva er rekorden?

-Vi hadde nesten 5.500 der i 2010, og rekorden er også fra Elverum. Vi hadde nesten 7.200 der i 1990, forteller Terje Vestvik som er fra Beitstad.

-Jeg har tenkt tanken

Lederen i Fosen Skyttersamlag, Ketil Sunde fra Rissa Skytterlag, innrømmer stor usikkerhet om dagen.

-Etter at det ble slutt på all sportslig aktivitet er jo ikke enkelt. Jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken på at det hele kan bli avlyst, sier Sunde.

-Hvor mange fosninger var på Landsskytterstevnet i Evje i fjor?

-Nærmere 50, sier Sunde. Fullt klar over at det blir flere på Elverum, som tradisjonelt har vært den mest populære arenaen av alle.

-Nå er stevnet litt utsatt i år, i og med at det begynner 7. august. Det kan medføre at lærere og andre kan få problemer med å få fri. Vi får se, sier Ketil Sunde.

Terje Vestvik i DFS poengterer at det ikke vil bli fattet noe vedtak om avlysning eller ikke på mandag.