Historisk pallplass i ungdoms-EM for Simon (16)

Det ble en meget god helg for Simon Aannø og resten av Bjugn/Ørland Skøyteklubb i Nederland.

Simon Aannø kom på tredjeplass i Vikingrace i nederlandske Heerenveen. Her står han på pallen etter andreplass på 3000 meter. Stan van Vliet vant både distansen og sammenlagt, mens tredjeplasserte Joep Wennemars tok andreplassen i sammendraget.  Foto: Bjugn/Ørland Skøyteklubb

Sport

Der deltok de på Vikingrace i nederlandsk skøytesports storstue, Thialf, i Heerenveen.

Vikingrace sees på som det uoffisielle Europamesterskapet for aldersbestemte klasser. Her deltar de beste ungdommene fra land i hele Europa i alderen 11-16 år.

LES OGSÅ: Folkefest på Landsmesterskap - se bildene

Simon Aannø ble beste BØSK-løper i sammendraget og smadret klubbrekordene på alle de fire distansene han gikk. Til slutt endte han på en strålende tredjeplass i G16-klassen.

Det er BØSKs første pallplass i Vikingrace på herresiden noensinne. I 2006 kom BØSKs Ingvild Hellem på andreplass i Junior D1-klassen for jenter.

Slo gammel rekord med nesten to sekunder

Det begynte med fredagens innledende 500 meter, med tiden 37.28. Det holdt til en tredjeplass på distansen for Aannø.

På 3000 meteren ble det hakket bedre, og den gamle klubbrekorden til Gøran Botngård falt med halvannet sekund. Tiden 3.57.527 holdt til andreplass.

Simon Aannø kunne smile bredt etter helgens Vikingrace.  Foto: Bjugn/Ørland Skøyteklubb

Lørdag var det klart for de to siste distansene. På 1000 meter gikk Aannø inn til 1.13.764 og femteplass, Aannøs eneste distanse uten pallplass, mens på den avsluttende 1500 meteren ble det nok en tur opp på podiet.

LES OGSÅ: Fikk skryt av forbundet: – Entusiasme du ikke møter noe annet sted

En ny andreplass og den fjerde klubbrekorden av fire mulige var et faktum. Tiden i mål var på 1.52.878, og var kun noen få tideler fra gullet.

Etter den første av to dager lå Aannø på andreplass i sammendraget, men da hjemmehåpet Stan van Vliet leverte en forrykende andre dag, og tok sammenlagtseieren, ramlet Aannø ett steg ned på podiet. Men en tredjeplass er altså historisk.

Flere gode plasseringer

For de øvrige BØSK-løperne ble det også en stor helg med mange gode plasseringer og flere personlige rekorder.

Pauline Lysø Olsen tok 10.plassen sammenlagt i J11-klassen, mens Tage Alexander Linn kom på 11. plass i den samme årsklassen for gutta. Begge satt flere nye personlige rekorder på 500 meter.

I J12 deltok Martine Solem og Asta Kotte, som kom på henholdsvis 15. og 22. plass sammenlagt. Begge satt personlig rekord på 1000 meter, mens Solem også presset persen ned på 500 meter.

Alle BØSK-løperne kunne smile for gode resultater under Vikingrace.  Foto: Bjugn/Ørland Skøyteklubb

Simons bror Aron Aannø kom på 8.plass i G14, mens Sofie Ulset gikk inn til 15. plass i J15-klassen. Både Aannø og Ulset perset to ganger på 500 meter og en gang hver på 1500 meter.

LES OGSÅ: Sofie (16) satser mot OL

Birk Finnstø Refsaas gikk i G16-klassen sammen med Simon Aannø og tok en sterk 7. plass i sammendraget. Han satt ny personlig rekord både på 1500 meter og 3000 meter.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Simon Aannø var BØSKs første løper på pallen i Vikingrace noensinne. Det riktige er altså at han er den første på herresiden.