Setter ekstra fokus på sunn mat i idretten

Norges Fotballforbund (NFF) og Bama satser videre på Rissa IL som en av kun 38 ambassadørklubber for prosjektet Eat Move Sleep. Forrige helg ble klubben invitert til Ullevaal Stadion for å delta på kick off for en ny sesong.

Rissa fikk det synlige beviset på at de er en Eat Move Sleep-klubb også i år. Fra venstre: Pål Bjerketvedt (generalsekretær i NFF), Lisa Enebakk, Ingrid Bue Kvitland (begge påtroppende Eat Move Sleep-ansvarlige i Rissa) og Håkon Andersen (sponsorsjef i BAMA).  Foto: NFF

Sport

Eat Move Sleep er et kunnskap- og inspirasjonskonsept etablert av NFF, Bama og EAT Foundation, som handler om kombinasjonen av kosthold, fysisk aktivitet og søvn.

Rissa har vært Eat Move Sleep-klubb siden 2016.

– Vi er veldig glade for å ha med Rissa IL på laget i år også. Klubben har i flere år lagt ned en stor innsats for å gjøre Eat Move Sleep-verdiene til en naturlig del av hverdagen, og vi gleder oss til å følge Rissa IL videre i 2020, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding fra NFF.

Smoothie og sunne vafler

Klubben får skryt for sin idrettsmat-blogg og ble nummer tre i kåringen av årets ambassadørklubb.

– Vi har veldig fokus på det med sunn mat på våre idrettsarrangement, sier Vibeke Stoum Sand, som er avtroppende Eat Move Sleep-ansvarlig i Rissa IL, til Fosna-Folket.

– Vi serverer kun frukt, smoothie og grove wraps. Og sunne vafler og müslibarer.

– Sunne vafler?

– Grove vafler med havregryn og grovere mel. Her er det ingen brus, pølse, sjokolade eller potetgull, sier Stoum Sand.

LES OGSÅ: Skal spille fotball og spise frukt og grønt

Positive tilbakemeldinger

Før sesongen får spillerne i aldersgruppen 6 til 12 år en påminnelse om hva klubben vil at Eat Move Sleep skal handle om.

– Det er det med å spise rett mat før og etter trening, sykle og gå til trening, og ikke ha med seg telefonen på soverommet når man skal legge seg, forteller Stoum Sand.

Tilbakemeldingene fra foreldrene til barna er utelukkende positive.

– Foreldrene er veldig fornøyd med maten vi har på cuper og kamper, de setter pris på at vi har fokus på det med sunn mat og bevegelse, sier hun.

Prosjektet har også gitt utslag andre steder.

Under Indre Fosens prisutdeling forrige helg fikk klubben, som fyller 100 år i år, en pris for bærekraftig mat, i tillegg til hedersprisen.

LES OGSÅ: Disse fikk pris på den store prisutdelingen

Får Ødegaard-skryt

Real Sociedad og landslagsspiller Martin Ødegaard er ambassadør for prosjektet. Han skryter av klubbens engasjement.

– Jeg vil gratulere Rissa IL som ambassadør for Eat Move Sleep. De har en viktig rolle i å fremme gode verdier og holdninger, så all honnør til klubben og alle de frivillige for arbeidet de legger ned og opplevelsen de skaper for barn og ungdom, sier Ødegaard i en pressemelding.

Rissa er veldig fornøyd med å være en del av konseptet.

I tillegg til å ha kontinuerlig fokus på grunnverdiene til Eat Move Sleep, skal klubben også arrangere en Eat Move Sleep Cup hvert år.

Her kan du se bildene fra cupen i 2018.

– Å være en del av prosjektet betyr at vi får masse tips og råd fra NFF om hvordan vi kan videreformidle ting. I tillegg får vi arrangere en fotballcup hvor de har stands og reklamemateriell, i tillegg kommer NFF og Bama med premier, sier Stoum Sand.

Årets utgave i Rissa går av stabelen 26. og 27. september. Rissa håper at mange lag fra hele Fosen melder seg på cupen i år. På landsbasis regner NFF med at det skal være 6500 lag og 55.000 spillere i aksjon.

– Veldig godt forarbeid

Som nevnt er Stoum Sand avtroppende som Eat Move Sleep-ansvarlig. Ansvaret for prosjektet blir overtatt av Lisa Enebakk og Ingrid Bue Kvitland, som var klubbens representanter på kick-offen i Oslo forrige helg.

De skryter av Stoum Sands arbeid og sier hun var savnet i hovedstaden.

– Hun har jobbet med dette i fire år og gjort et veldig godt forarbeid for oss, som gjør at vi kan ta over. Hun fikk veldig mye fine ord i Oslo, de visste at hun skulle gi seg. Hun har forklart hvordan klubben har klart å endre idrettsmaten, fra sukker og brus til god idrettsmat, på kickoff tidligere, så mange hadde fine, gode ord å si, sier Enebakk til Fosna-Folket.

Hun sier de håper å kunne tilføre egne ideer til prosjektet.

– Vi har nye og spennende planer for året som kommer. Vi fikk mange tips og ideer på kick-offet som vi skal ta med videre, forteller Enebakk.