Rugile Maria (17) reddet straffe i landskamp

Rugile Maria Rulyte fra Leksvik stod to av tre kamper for Norge i firenasjonersturneringen i USA.

Keeper Rugile Maria Rulyte stod to av tre kamper i Tricontinental Cup i USA. Her står hun med lagvenninnene før kampen mot vertene, natt til onsdag.  Foto: Anne Karin Østensen, NFF

Kampfakta Norge – Kina

Tricontinental Cup

Norge – Kina 1-1 (2-4 etter straffer)

Premier Sports Campus, Lakewood Ranch, Florida, USA.

Norges startellever: Rugile Maria Rulyte – Andrea Sivertsen Broholm, Nora Marie Egenes, The Loennecken, Emilie Marie Joramo, Laura Gashi, Joshualyn Favour Reeves, Anette Snørteland Jensen, Mille Aune, Madelen Koldal Holme.

Sport

Keeperen fra Fosen ble tatt ut i troppen til turneringen i Florida tidligere denne måneden. Da trodde hun på spilletid, og det ble det også, senest mot Kina fredag kveld.

LES OGSÅ: To og et halvt år etter forrige uttak er Rugile (17) tilbake på landslaget

Kampen mot kineserne startet på best tenkelig vis for Rulyte og lagvenninnene.

Norge tok en tidlig ledelse etter et selvmål etter bare fire minutter.

Jentene hadde kontrollen hele første omgang og kunne ledet med flere. Særlig ned langs venstresiden hos Madelen Koldal Holme hadde Norge mange sjanser.

Rulyte hadde ingen problemer med noen av skuddene som kom hennes vei, og fanget enkelt de få forsøkene kineserne hadde.

Overraskende redusering

I den andre omgangen tok det heller ikke mange minuttene før Norge hadde ballen i mål. Kun seks minutter tok det før Joshualyn Favour Reeves headet ballen i mål etter en retur fra keeper, men målet ble vinket av for offside.

Litt over timen ut i kampen reduserte kineserene, nærmest ut av ingenting. Menglu Shen ble spilt igjennom og satte den utagbart til side for Rulyte, som ikke kunne lastes for målet.

Scoringen så ut til å vekke Kina og de neste minuttene var det de som hadde spillet.

Etter å ha kommet seg over sjokket av å slippe inn, hentet Norge seg inn igjen og produserte flere gode sjanser.

Reddet straffe

Men det ble ingen flere mål i kampen og det endte 1-1. Det betød at det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Rulyte reddet elegant kinesernes første straffespark, men kunne ikke gjøre noe med de resterende straffene. Og da Norge scoret på den første, men bommet på de neste tre, vant kineserne kampen og tok tredjeplassen i turneringen.

– Spillemessig er vi strålende de første 20 minuttene og stort sett gjennom hele kampen. 2/3 av kampen er vi veldig gode i forhold til hva vi kan forvente av gruppen. Vi skaper masse og har mange situasjoner i motstanderens boks. Vi er inne i en læringsprosess hvor jentene må lære at vi må score på flere av sjansene vi skaper. Nederland og USA var gode på å ta sjansene sine da vi spilte mot dem, men det har ikke vi vært denne turneringen, sa landslagstrener Alexander Straus, til fotball.no.

Se dette innlegget på Instagram

Team

Et innlegg delt av Rugile Maria Rulyte (@rugilemariaa)

Stortap mot USA og Nederland

Tapet på straffet mot Kina betyr at Norge ender med tap i alle tre kamper i Tricontinental Cup.

I den første kampen i turneringen, ble det 5-1 i sekken mot Nederland. Da satt Rulyte på benken, mens Stabæk-keeper Sunniva Skoglund voktet buret.

Men i den andre kampen var Rulyte inne mellom stengene for sin debut på J19-landslaget. Kampen mot USA gikk natt til onsdag norsk tid.

Leksvik-jenta kunne ikke hindre amerikanerne fra å ta en tidlig tomålsledelse etter kun ti minutter. Vertene for turneringen så seg aldri tilbake og la på ett til før pause. I den andre omgangen kom ett mål etter ni minutter etter hvilen, og det siste noen minutter før slutt, fastsatte resultatet til 5-0 for USA.

– Siste delen av første omgang er ok. I andre omgang er vi med, men skaper ikke nok. Vi har ett annullert mål og noen tilløp til gode muligheter til. Det ble litt for vanskelig for oss. Det er bare å strekke armene i været å si at det ikke var nok, sa landslagstrener Straus til fotball.no etter kampen.