Disse får stipend fra kommunen

30 000 kroner fra kommunens idrettsmidler for 2019 er nå fordelt. Seks utøvere deler på potten.

Langrennsløper Julie Victoria Berg fra Leksvik.  Foto: Arne Brunes

Langrennsløper Sindre Grønflaten fra Rissa.  Foto: Audun Fegran Kopperud

Løper Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd.  Foto: Arkiv

Sport

Indre Fosen kommune har gitt ut idrettsstipender for 2019. Idrettsrådet i kommunen har bevilget 30 000 kroner til stipend for kommunens utøvere. Kriterier for å få et slikt stipend er at man må utmerke seg både lokalt og regionalt med gode prestasjoner. Den øvrige aldersgrensen er 25 år.

Dobbelt så mange søkere

Kulturkonsulent Ingunn Rokseth i Indre Fosen kommune har vært saksbehandler i utdelingen av stipendet. Hun forteller at det i år var 8 søkere. Dette er 4 flere enn i 2018. Av disse 8 var det 6 som fikk stipend.

- De som fikk mest er de som satser mest og nesten er på nasjonalt nivå. De andre er kanskje mer i en god startgrop. Det er det som skiller dem, forteller Rokseth.

Langrennsløper Julie Victoria Berg fra Leksvik, langrennsløper Sindre Grønflaten fra Rissa og løper Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd fikk alle 6000 kroner hver. Skytter Sondre Trøen fra Rissa, fotballspiller- og taekwondo-utøver Thea-Sofie Fjeldvær fra Stadsbygd og langrenn, hopp- og kombinert-utøver Isak Andreas Langmo fra Rissa fikk 4000 kroner hver.

Langrennsløper Sindre Grønflaten fra Rissa.  Foto: Audun Fegran Kopperud

Fornøyd med bredden

- Forandrer potten på 30 000 kroner seg fra år til år?

- Nei, det har vært 30 000 kroner, men i år var det dobbelt så mange søkere som i fjor. Det er ikke automatikk i at alle får. I år ble det differensiert mellom dem som var nesten på nasjonalt nivå og de som var på regionalt nivå.

Rokseth er fornøyd med bredden av forskjellige idretter som er representert blant de som i år fikk kommunale penger. Dette er alle kostnadskrevende idretter med mye reising og etter hvert mye utstyr involvert, ifølge kulturkonsulenten.

- Det er viktig for kommunen å støtte opp om satsningen deres. De er gode forbilder for flere, sier hun.

Løper Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd.  Foto: Arkiv

Kan forandre seg

På spørsmålet om summen på 30 000 kroner kan bli mindre eller større i tiden som kommer, svarer Rokseth at det er en mulighet for det.

- Det er opp til idrettsrådet hvordan de vil disponere idrettsmidlene fra den kommunale potten. Men ordningen står seg godt, påpeker hun.

Idrettsstipendordningen er ifølge Rokseth en ordning som gamle Leksvik kommune tok med seg inn i den nye storkommunen etter sammenslåingen i 2018.