Derfor fikk 225 fosninger diplom og besøk av fotballproff

Tirsdag kveld var alle fotballspillerne i Ørland Ballklubb invitert til sosialt samvær i Ørland Kultursenters store sal. I år fikk klubben besøk av fotballspiller Mushaga Bakenga. Jabez`Verden, som han og hans familie jobber for, er årets mottaker av Fosengaven.

Mushaga Bakenga var populær, menge ville ha hans autograf.  Foto: Marit Eide Dahl

Samarbeidspartnerne Geir Yngve Hovde (Fosengaven), Mushaga Bakenga (Jabez` Verden), Anja Hovde (Fosengaven) og Torhild Aarbersbotten (ØBK) foran et lass med T-skjorter og skolesekker som skal sendes til Kongo. Dette er en gave fra ØBK.  Foto: Marit Eide Dahl

Sport

Alle de 225 spillerne, fra 6 år og opp til juniorer og seniorer, fikk utdelt diplomer for innsatsen gjennom året fra klubben.

Mushaga Bakenga

Det er fjerde året på rad at fotballgruppa i ØBK, i samarbeid med Ørland Sparebank, arrangerer et slikt treff. Leder for fotballgruppa, Torhild Aarbergsbotten, sier at hensikten med et slikt treff er å bygge en solid klubb, der tilhørighet og fellesskap er like viktig som fotballen. Hvert år har klubben hyret inn en kjent fotballspiller for å hjelpe til med utdeling av diplomer og premier på en slik kveld. Både Sivert Solli, Ingrid Syrstad Engen og Magnus Stamnestrø har gjestet klubben tidligere.

I år fikk klubben besøk av fotballspiller Mushaga Bakenga. Han er utlånt fra Tromsø og spiller på Ranheim. Opprinnelig kommer han fra Kongo. Mush, som han liker å kalle seg, ble meget godt mottatt av både unge og voksne spillere. I tillegg til at han er en meget dyktig fotballspiller er han en likandes kar som også har interesser utenfor fotballbanen.

Når han ble spurt om hvordan han trodde det gikk med Ranheim i eliteserien ristet han litt på hodet.

– Det kan hende vi hangler med videre, vi har enda tre kamper igjen. Det som er viktig for oss nå er å slippe oss litt løs. Vi må ikke være så nervøse for å gjøre feil. Det er viktigst å ha det moro og kose seg på banen, sier Mushaga Bakenga.

Det samme budskapet hadde han også til ØBK-spillerene. Det er ikke fotball som er det viktigste har i verden, sa han.

Jabez` Verden

Deretter fortalte han litt om hva som opptar han utenfor fotballbanen. Det er situasjonen i hans heimland, Kongo. Krig og konflikter i landet er årsaken til at flere millioner barn har mistet muligheten til skolegang. Organisasjonen Jabez` Verden, som han og hans familie jobber for, samler inn penger og skoleutstyr til grunnskolen College Namugunga i landsbyen Nyangezi. Gjennom denne virksomheten arbeider Jabez`Verden for å finansiere skoleutdanning til flere hundre fattige og foreldreløse barn som er ofre for krigen i DR Kongo. Skoleutdanning skal gjøre lokalbefolkningen mer ressurssterk og bygge gjensidig forståelse i befolkningen samt gi barn en trygg og lærerik skolehverdag. Jabez` Verden ble grunnlagt i Trondheim i januar 2018. Kun 5 prosent av innsamlede midler går til administrasjon her i Norge – regnskapsfører og revisor, samt sending av pakker og overføring av penger.

Årlig innsamlingsaksjon

Fosengaven er en årlig innsamlingsaksjon den siste måneden før jul. Det er ekteparet Geir Yngve og Anja Hovde på Ørlandet som gjennomfører den årlige Fosengave-innsamlingen i samarbeid med Ørland Sparebank og Fosna-Folket. Her oppfordres alle på Fosen til å være med å gi en «julegave» til noen som trenger det.

Fosengaven ønsker å heie på, og løfte opp mennesker som har lagt ned en betydelig innsats for at mennesker skal få et bedre liv.

– Fosengaven ønsker også å skape en tro på at vi, hver enkelt, kan gjøre en forskjell. At hver og en av oss har en mulighet, og et ansvar til å skape en bedre verden for de rundt oss. Det er galskap å tro at vi kan forandre verden. Enda mer galskap å godta den som den er. Vårt ønske, mål og drøm er å spre litt lys og glede i mørketiden. Både for oss som gir og for dem som tar imot, sier Geir Yngve Hovde, grunnleggeren av Fosengaven.

Fosengaven 2019 går til Jabez` Verden. Mushaga Bakenga uttrykte stor takknemlighet for at akkurat den organisasjonen blir tilgodesett i år.

Den 3. desember kommer hele Mushaga Bakengas familie, fem stykker, til Brekstad for å være med å dra i gang årets Fosengaveinnsamling. I Ørland Kultursenters store sal skal startskuddet gå. Alle hjerter gleder seg – kom, kom, sier Geir Yngve.

LES OGSÅ: – 300.000 takk til Fosen - Fosna-Folket