De manglet hall, se her hvordan de løste det

Forleden var veteraner fra håndballgruppa ved Ørland Flystasjon samlet på Ørlandet.

Fra venstrte: Toril Strand Kjøsnes, Inger Hågård, Einar Fløttum og Anne-Lise (Sørensen) Johnsen. Andre rekke fra venstre: Jane Lund Naustan, Synnøve Buberg, Grethe Fløttum Fuglem, Unni (Pettersen) Nordhammer, Anita (Mordal) Sem, Eva (Hågård) Kvaale, Nancy Kristensen Ervik og Anne Refsnæs Brenne. Tredje rekke fra venstre: Berit Strand Johnsen, Wigdis Strand Bergquist, Wenche Kosberg Feldt, Britt Åse (Solbue) Hjellnes, Aud Marie (Røstad) Myhre og Erna (Fredagsvik) Døsvik. Ikke til stede: Rosemary Kristensen Larsen og Gunn Øverbyhagen.  Foto: Privat

Sport

Toril Strand Kjøsnes, i dag bosatt i Oslo, har sendt oss følgende referat fra samlingen:

Manglet håndballhall

Helga 23.–25. august 2019 var mange av oss veteraner fra håndballgruppa IØF samlet på Ørland Kysthotell, for å mimre om gamle dager. Ekstra artig var det at treneren vår, Einar Fløttum, var sammen med oss en del av helga.

IØF, Idrettslaget Ørland Flystasjon, der en av idrettsgrenene var håndball, var på slutten av 1960-tallet og først på 1970-tallet, representert i Fosen Håndballkrets med piker 10–12 år, 12–14 år, 14–16 år og et damelag, samt et herrelag. Det manglet håndballhall på Fosen, så treninger og kamper ble gjennomført utendørs sommers tid. Vår hjemmebane var på asfaltbanen i Gryta på Brekstad. Det bør nevnes at det ikke alle steder var asfaltbane, da var det enten gress- eller grusbane vi spilte på. I vinterperioden ble gymsalen ved Ørland Flystasjon brukt som treningsarena. Der møttes vi til trening tre ganger i uka. Den gangen hadde vi også spesialtreninger for keeperne og «skytterne».

Trondheimsserien

Treneren vår mente det ble for lite trening og kamper med kun en sommerserie, så pikelaget 12–14 år og damelaget ble på slutten av 1960-tallet påmeldt i Trondheimsserien. Da hadde vi Nidarøhallen som både vår hjemme- og bortebane i høst- og vintersesongen. Hver søndag reiste vi med buss eller privatbiler fra Brekstad til Trondheim, via ferga fra Vanvikan. Selv med lang reise i kroppen, hevdet vi oss meget bra i serien. Pikelaget ble kun slått av Sverresborg.

Samtidig med at Bjugnhallen ble tatt i bruk, kvalifiserte damelaget seg for 2. divisjon, hvor vi spilte sesongen 1971–1972. Laget er det eneste fra Fosen som har spilt i 2. divisjon noensinne.

Dette medførte lengre reisevei for oss, men ingen sure miner for det. Vi hadde hjemmekampene våre i Bjugnhallen, og her var det mange supportere som stilte opp. En lærerik, artig og opplevelsesrik sesong for oss som fikk være med. Etter at Bjugnhallen ble tatt i bruk, ble det en eksplosiv utvikling for håndballen i Fosen. IØF viste at det gikk an for et lag fra Fosen å hevde seg i toppen i trøndersk håndball.

Gode samtaler og mye latter

Vi har hatt ei fantastisk flott helg på vakre Ørlandet; mye mimring fra håndballtida i IØF, gode samtaler, og ikke minst mye latter. Det er ikke til å forstå at mange av oss ikke har sett hverandre på 40–50 år; samholdet er det samme i dag, som den gangen. I tillegg fikk vi anledning til å besøke mange flotte severdigheter rundt omkring på vakre Ørlandet; som turstien ved Rusaset, omvisning ved Austrått Fort, sykkel, kunst og kultur sykkeltur, der vi fikk se de fem verk, som kunstneren Kim Winberg har laget, langs sti/veisystemer i Ørland kommune. Vi er stolt av å være «ørlending»!

IØF, Idrettslaget Ørland Flystasjon, ble stiftet 11.6.1959; det vil si for 60 år siden. Fotball- og håndballgruppa i IØF ble tilsluttet Idrettslaget Yrjar 1. mars 1973. Ørland Ballklubb ble stiftet 18. januar 1994, som en sammenslåing av klubbene Opphaug Idrettslag, Brekstad Ballklubb og ballidrettsdelen av Idrettslaget Yrjar, og har avdelinger for både fotball og håndball.