Nå blir det ilddåp for Ola Bergets motbakkeløp

I september var det planlagt premiere på Ola Bergets motbakkeløp og Storhammarns dag i Indre Fosen. Da endte det med avlysing på grunn av dårlig vær. Nå skal arrangementet gjennomføres.

– Intensjonen er at man skal kunne gå opp i joggesko uten å bli bløt, sier Ola Berget.  Foto: Sigrun Overland

Sport

Ola Berget har vært et kjent idrettsnavn i Fosna-Folket spalter i flere tiår. De siste årene har han lagt ned mye av energien sin på å lage en tursti fra Bergmyran og opp til Storhammarn.

Godt merket

Han tok til med arbeidet i 2012, og anslår at han har lagt ned rundt 4000 arbeidstimer på å få stien slik han vil. Arbeidet har han utført alene.

Nå framstår stien som utrolig flott, godt merket og steinlagt der det er myr.

– Intensjonen er at man skal kunne gå opp i joggesko uten å bli bløt, sier Ola Berget.

Flere steder har han grøftet myrene for å lede vannet bort.

Hestleia og Olastien

Det er Skauga idrettslag som førstkommende søndag står bak Ola Bergets motbakkeløp, som i realitet betyr Storhammarn opp, og Storhammarns dag. Startpunktet for løpet er ved fjøset hos Ola Berget. Første del av løypetraseen er på 1,6 kilometer på grus. Den følger en gårds- og skogsbilvei. Så fortsetter løypa på den opparbeidede stien til toppen av Storhammarn. Startpunktet ligger på 160 meter over havet og så er det målgang på 460 meter over havet. Konkurranseløypa Hestleia måler 3,6 kilometer, mens trimløypa Ola-stien måler 2,9 kilometer.

– Jeg håper så mange som mulig kommer. Det blir offisiell åpning av dette nye tiltaket ved ordfører eller varaordfører i Indre Fosen kommune, sier Ola Berget.

Gapahuk

Det er Julius Gravås som har laget skiltene og benkene som er plassert på turen oppover og på toppen.

– Jeg har beisa dem og satt dem opp, forklarer Ola Berget.

I 2013 ble gapahuken på toppen ferdig. Dermed er det mulighet for ly for dem som går opp, dersom det skulle trengs.

– Betalingen for meg er at folk bruker stien og trives med å gå her, sier Ola Berget.

I tillegg til stien opp til Storhammarn har han også laget stiene fra toppen og innover til Serberstøtta og Durmålshaugen.