Arild (43) fornøyd etter VM: - Jeg har holdt meg litt unna både kjerring og unger de siste to ukene

Med en sterk sølvmedalje i sesongens viktigste stevne, gleder Arild Kotte allerede seg til å ta fatt på en ny sesong.

Arild Kotte under skøyte-VM for veteraner i FosenHallen.  Foto: Kåre Petter Sundet

Sport

Bjugn/Ørland skøyteklubbs Arild Kotte er strålende fornøyd med egen innsats under skøyte-VM for veteraner. Arrangementet ble arrangert fredag-søndag i FosenHallen i Bjugn. Mesterskapet var sesongens høydepunkt for Kotte.

Nesten fall

Selv om mesterskapet sett under ett ga Kotte et fantastisk resultat, startet det ikke på skinner for BØSK-løperen. Under åpningsdistansen på 500 meter holdt det på å gå galt.

- Jeg hadde en god start, men i første sving gjorde jeg en feil som førte til at jeg nesten falt. Det gjorde meg litt stresset og jeg fikk et dårlig resultat. Jeg ramla i hvert fall ikke, forteller han.

Med tiden 44,38 sekunder var han misfornøyd. Uten uhell mener han at 43,0 ville vært innen rekkevidde.

- Den raskeste

Den neste distansen var 3000 meter. Her gikk det adskillig bedre med Kotte. Tiden 4 minutter og 33 sekunder er det raskeste han noen sinne har gått denne distansen i FosenHallen. Tidligere har han gått 4,30 i Stavanger, men det var i oppvarmet hall som gir en betydelig fordel, ifølge Kotte.

- 1500-meteren er også den raskeste jeg har gått i FosenHallen. Jeg var sliten etter 3000-meteren to timer tidligere, men det er likt for alle, forteller han.

- Fantastisk heiagjeng

På tiden 2 minutter og 10 sekunder lå han godt an før siste distanse som var 5000 meter. Mesterskapets siste distanse skulle vise seg å bli Kottes aller beste noen sinne. Ikke bare i FosenHallen, men en faktisk personlig rekord som var hele ti sekunder raskere enn den forrige. Nå lyder rekorden på 8 minutter, 6 sekunder og 80 hundredeler.

- Jeg hadde en fantastisk heiagjeng som selv utlendingene kommenterte på. Både familie, venner og de fra klubben. Det var nok ingen som hadde like stor heiagjeng som meg, sier Kotte og ler.

  Foto: Kåre Petter Sundet

 

Nerver

Etter at mesterskapet var over og poengene skulle telles opp var fasit andreplass for Kotte. VM-sølv på hjemmebane, noe han er svært fornøyd med.

- Det var en krevende helg med VM på hjemmebane. Da ønsker man å prestere, men man må liksom prøve å holde nervene under kontroll og det synes jeg er utfordrende, forteller han.

Nederlenderen Ralf Bekers tok gull mens franskmannen Philippe Szygenda tok bronsemedaljen.

- Veldig motivert

Kotte vil gi skryt til klubben sin for et vellykket arrangement. Han opplevde det som spennende å bli kjent med de utenlandske løperne og VM ga ham mersmak.

- Nå er jeg veldig motivert og gira på å trene godt i sommer før neste sesong, sier han.

Til neste år er det både allround-VM i Italia og sprint-VM i Canada. Kotte har enda ikke helt bestemt seg hvilket av disse to mesterskapene han ender opp med å dra til, men heller mot Italia.

Knallhard prioritering

Han innrømmer at det har vært krevende å toppe formen inn mot VM. For å kunne oppnå best mulig resultat har Kotte vært nødt til å prioritere knallhardt.

- Jeg har holdt meg litt unna både kjerring og unger de siste to ukene for ikke å bli syk. Jeg har vært hjemme, men det blir ikke så mye kyssing og kosing inn mot VM, uten at jeg trenger å gå mer inn på det, sier han lattermildt.