- Jeg hadde håpet det skulle løsne mer

Selv om målet om topp 30-plassering ble nådd, erkjenner Julie Victoria Berg fra Leksvik IL at hun må jobbe mer med klassisk teknikken for å ta nye steg.

Julie Victoria Berg  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

Lørdag gikk Julie Victoria Berg sin siste distanse under ski-NM i Meråker. 15 kilometer skiatlon stod på programmet og Leksvik-jenta hadde før løpet som mål å bli blant de 30 beste løperne.

- Prestasjonsmessig jeg håpet på at det skulle løsne mer på den klassiske delen. Teknikken sitter ikke helt, men jeg er fornøyd med løpet sett under ett, forteller Berg etter målgang.

- Fornøyd med skøytedelen

Med en 25. plass greide hun målet om plassering. Opp til vinneren var det 5 minutter og 9 sekunder. Pallen bestod av suverene Therese Johaug som vant, etterfulgt av Astrid Uhrenholdt Jacobsen på andreplass og Kari Øyre Slind på tredjeplass.

- Det var kanskje ikke en topp dagsform, men formen er grei. Skøytedelen er jeg stort sett fornøyd med, forteller hun.

- Topp 20 er realistisk

Under samme distanse fjorårets NM på Gåsbu kom Berg på 33. plass. Dette var første gang hun gikk denne distansen på seniornivå. 22-åringen tar med seg den plasseringsmessige fremgangen videre til resten av sesongen.

- Det viktigste svaret fra helga er at jeg må jobbe litt mer med klassisk. Nå er det norgescup i Hommelvik om et par uker og i Harstad i mars, før sesongen avsluttes med NM del 2 i Lygna etter det. Jeg gleder meg og håper jeg greier å bite fra meg i de løpene, forteller Berg målrettet.

Hvis alt klaffer, mener hun det vil være realistisk å komme blant de 20 beste i en av de gjenværende norgescup-rennene, mener hun.