- Jeg følte jeg hadde mer inne

Et godt NM for Sindre Grønflaten, men Fjellørnen-løperen skulle gjerne ønsket seg enda høyere plasseringer.

Sindre Grønflaten  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

Lørdagens 30 km skiatlon under NM i Meråker var et løp med både knuffing, kamp om posisjonene og flere stavbrekk. Det bekrefter Fjellørnens Sindre Grønflaten som endte opp som nummer 13 i mål. Emil Iversen vant løpet og dermed sitt andre NM-gull under mesterskapet. Sjur Røthe kom på andreplass, mens Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen

- Det var mange løpere på liten plass og rett og slett trangt. Flere ganger skjedde det nesten-hendelser hvor jeg var nær ved å falle. På nest siste runde av skøytedelen datt Vebjørn Turtveit og mista skia si og tok nesten med meg i fallet. Jeg kom meg akkurat unna, forteller 23-åringen.

Felt av taktikken

Før løpet hadde Grønflaten nok en gang håp om en topp 10-plassering. Da denne målsettingen ikke ble nådd, er ikke rissværingen helt fornøyd med utfallet. Han følte at han hadde mer inne og erkjenner at taktiske valg trolig var med på å spolere en plassering blant de 10 første.

- Feltet sprekker opp en kilometer før mål. De løperne som ligger rett foran meg greier ikke å henge med når det blir gått fra i tet. Hadde jeg vært med i det rykket kunne jeg kjempet om topp 10. Jeg prøvde å være kald og ligge litt bak, men det var ikke så lurt, sier Grønflaten.

Han forteller at han egentlig vet at man burde ligge lenger fremme i feltet når så mange er med helt mot slutten av løp, men at det ikke ble sånn denne gangen. Grønflaten melder om strålende form og dessuten kjempegode ski under skiatlonen.

Viste seg frem

Søndag var det duket for stafett, hvor Grønflaten og Fjellørnen IL stilte lag. Foruten Sindre Grønflaten som gikk første etappe, gikk Sondre Vårheim andre etappe og Øyvind Aaslund tredje etappe.

- Det var artig å gå stafett og jeg synes jeg gikk en veldig sterk stafettetappe hvor jeg var med i teten hele veien. Det er viktig å vise seg frem når diverse uttak skal gjøres, forteller han.

- Gøy for Rissa

Med startnummer 44 greide Grønflaten å manøvrere seg helt frem i tet og vekslet som nummer tre. NM er et fint utstillingsvindu både med tanke på uttak til store mesterskap og potensielle sponsorer, ifølge Sindre. Dessuten synes han det er gøy å gi oppmerksomhet til klubben sin.

- Det er artig å vise frem klubbdrakten og at Fjellørnen kan være der fremme og at i har gode skiløpere. I tillegg er det sikkert gøy for de som sitter hjemme i Rissa og ser at det er en fra heimbygda som er med og kjemper, forteller han.

Fjellørnen endte til slutt på 65. plass under stafetten. Lyns førstelag med Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger vant.

- Bør kjempe om seieren

Sindre Grønflaten oppsummerer NM som et godt NM, men personlig hadde han håpt på litt bedre plasseringer. Nå er neste post på Fjellørnen-løperens program norgescup i Hommelvik om to uker.

- Der håper jeg å kjempe om en pallplass. Når man har hatt så gode resultater som jeg har hatt, så bør man kjempe om seieren, forteller Grønflaten.

Vegard Vårheim  Foto: Svein Halvor Moe

 

Røk i prologen

Tidligere Fjellørnen-løper Vegard Vårheim, som nå går for Strindheim IL deltok også under NM. Med tiden 2,59,75 kom han på delt 36. plass med Eivind Bakkene under sprinten fredag. Det er kun 30 løpere som får stille i utslagsrundene. Dermed ble det bare prolog for Vårheim.

Under søndagens stafett gikk Vårheim første etappe for Strindheims andrelag. Vårheim tok sammen med Hans Kristian Holmbro og Lars Ove Aunli 20. plassen under løpet.