- Steget opp er ikke avskrekkende stort

Med et skuffende løp på torsdag, reiste Julie Victoria Berg kjerringa under fredagens NM-sprint.

Julie Victoria Berg fra Leksvik IL under NM-sprinten i Meråker.  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

Julie Victoria Berg fra Leksvik IL fikk det ikke helt til under torsdagens 10 kilometer klassisk intervallstart for kvinner på NM i Meråker. Med en 30. plass var Berg noe skuffet over prestasjonen. Vinner av løpet og norgesmester ble Therese Johaug foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg.

- Det var under pari og ikke helt det jeg hadde håpet på. Topp 30 hadde vært godkjent, men jeg er et stykke bak både teten og folk jeg har brukt å gå fortere enn tidligere, forteller hun.

- Uten den siste spruten

Likevel kjennes grunnformen grei ut for 21-åringen, som erkjenner at det ikke har løsnet helt i klassisk i år. Skiene var også gode under 10-kilometeren, ifølge Berg.

- Jeg føler at jeg bare blir gående i et jevnt tempo uten den siste spruten. Det er det jeg har konkludert med nå, men jeg skal ta en grundigere evaluering når NM er over for min del, opplyser hun.

Prioriterer distanserenn

Fredag var det klart for sprint, hvor Berg også en gang stilte til start. Denne gangen var det imidlertid en langt lystigere opplevelse for Leksvik-jenta. Med 25. plass tok hun seg videre til utslagsheatene. Det var de 30 beste løperne som fikk gå kvartfinalen.

- Sprinten var bedre enn forventet og kroppen fungerte greit. Det var en halvslak dobbeldans-bakke i første halvdel av løpet der det kjentes litt seigt ut, hvor det ble gått litt ifra i tet, men alt i alt kjentes det bra ut. Målet mitt var å nå kvartfinalen, forteller hun.

Selv om steget opp til å nå semifinale ikke virket avskrekkende stort, erkjenner Berg at hun må trene mer sprintrettet enn hun gjør i dag, for å ha muligheter til å avansere ytterligere. I fremtiden kan det bli aktuelt å trene mer på sprint, men hun poengterer at det er distanserenn som har hovedprioritet.

Kjenner løypene godt

For Julie Victoria Berg som til daglig bor og studerer i Meråker, er det artig at NM arrangeres nettopp her. Hun begynner å bli godt kjent i løypene og har dessuten mange kjente som følger med langs løypene.

- Både mamma, pappa, morfar og alle tre søsknene er på plass. Det er også flere jeg kjenner ved løypa, men det er litt vanskelig å legge merke til alle når man får startnummer på brystet, forteller hun.

Berg får ingen dager hvile i mellom NM-løpene i år. På lørdag skal hun nok en gang i aksjon under 15 kilometer skiatlon. Der håper hun å avslutte norgesmesterskapet med stil.

- Hvis ting funker og jeg har en god dag håper jeg å gå meg inn på topp 30. Det blir nok både artig og tungt å gå, men jeg satser på å reise meg litt fra 10-kilometeren, sier Berg.