Disse ildsjelene fra Fosen skal hedres

Trøndelag idrettskrets arrangerer Idrettens Hederskveld fredag 19.oktober, som blir den første utgaven for et samlet Trøndelag.

Fra Idrettens Hederskveld for Sør-Trøndelag i 2017.  Foto: Skjalg Ledang

Sport

Det er idrettsrådene i den enkelte kommune som har pekt ut sin kandidat.

Gjør det lille ekstra

Selve prisutdelingen vil foregå fredag 19. oktober på Trondheim Kino Nova. Det er gratis og åpent for alle interesserte.

Trøndelag idrettskrets følger følgende definisjon av begrepet ildsjel:

«De som gjør den lille forskjellen og gjør det lille ekstra. De som ofte er pådrivere og aldri gir opp å få til ting. De som ofte er vanskelige å få takket på en ordentlig måte fordi de skyr rampelyset.»

Fosen-kandidatene

Vi har her kandidatene fra Fosen med begrunnelsene som er gitt fra idrettsrådene:

Bjugn: Jarle Hopen, Jøssund Idretts- og Ungdomslag:

«Da har vi kommet fram til at Jarle Hopen blir årets ildsjel fra Bjugn. Jarle har i mange år bidratt for fotballen i klubbene Nes/Oksvoll, FK Fosen og nå Jøssund. Han har bidratt som spiller, oppmann, trener, og er en typisk alt-mulig- mann. Jarle er en person som aldri sier nei, snakker sjeldent med store ord og ikke den som høres best, men trives derimot godt I bakgrunnen. Han er en humørspreder, har alltid et smil på lur og er en som alltid setter andre, foran seg selv. Jarle er lidenskapelig opptatt av fotball og har bidratt til at mange fotballspillere i Bjugn har hatt de beste forutsetninger for å drive med sin idrett og sørget for fysisk aktivitet I kommunen. Om det har vært klipping av bane, pumping av baller eller vasking av drakter har han stilt opp. De siste åra er Jarle også en av de få som har bidratt i fotballmiljøet selv om ikke egne barn har vært med, og viet mye av sin fritid og dermed sørget for opprettholdelse av klubbfotballen i Bjugn.»

Kristoffer Fjeldvær. Arkivbilde. 

Indre Fosen: Kristoffer Fjeldvær, Stadsbygd Idrettslag:

«Kristoffer Fjeldvær har vært aktiv i Stadsbygd IL de siste 16 årene. Han har vært en primus motor for utvikling av anlegg i klubben, samt hatt mange leder- og trenerverv.

- 4 år som leder for hovedlaget Stadsbygd IL

- 6 år som leder for fotball-avdelingen og 4 år som leder for ski-avdelingen i Stadsbygd IL

- Trener for egne barns lag i over 10 år

- 2 perioder på til sammen 5 år som trener for seniorlaget til Vanvik IL Fotball (som er en samarbeidsklubb med Stadsbygd IL)

- Leder for anleggsarbeidet ved bygging av kunstgressbane som ble ferdigstilt i 2005

- Leder for anleggsgruppe for bygging av ny idrettshall for Stadsbygd IL som ble ferdigstilt 2013.

- Ledet arbeidet med utvikling av modell for tilbakeføring av momsen ved bygging av idrettsanlegg.

- Sitter som leder i styret for Stadsbygd Sparebankhallen

Stadsbygd IL setter stor pris på innsatsen Kristoffer har lagt ned gjennom mange år, og Indre Fosen idrettsråd mener han er en meget god og verdig Ildsjel for Indre Fosen kommune i 2018.»

Osen: Linda Thung Strøm, Osen/Steinsdalen IL:

«Osen idrettsråd har valgt Linda Thung Strøm som årets ildsjel 2018. Linda har alltid vært aktiv i ulike idretter, på fotballbanen, i terrengløypa, i maraton og innen allidretten. De siste årene har hun i tillegg vært aktiv fotballtrener for ulike jentelag. Utallige timer benyttes årlig på treningsfeltet, til serie – og cupkamper rundt omkring på Fosen. Linda er et forbilde på og utenfor banen. Alltid positiv, blid og omgjengelig - en pådriver for fysisk aktivitet og en bidragsyter for sunne verdier. Hun er en ressurs i lokalmiljøet og i Osen/Steinsdalen IL. Linda er en ILDSJEL i ordets rette forstand og en verdig vinner av prisen som årets Ildsjel 2018!»

Roan: Thore Strøm, Roan IL:

«Årets ildsjel fra Roan er Thore Strøm. Thore er en tro ildsjel i Roan idrettslag, og har vært det helt siden idrettslaget ble stiftet. Han har vært med som trener, kasserer, styremedlem, foresatt og er fremdeles kjernen i alt som skjer inne idrettslaget. Han er dedikert og har alltid full kontroll. Thore har i mange år pendlet i sin jobb, lange avstander som Trondheim og Oslo. Men like fullt stilt opp og ordnet det meste når andre har falt fra eller glemt oppgaver. Han er nå pensjonist, men er vel enda mere engasjert i idrettslaget enn tidligere. Thore er flink til å få med folk til dugnader og andre arrangementer, og er den personen man alltid kan stole på og spørre om hva det skulle være. Han brenner for laget og bruker mye tid og energi for at alt skal bli bra. Vi kan vel med hånda på hjertet si, at han er en ekte ildsjel. Vi vil takke Thore for alt han har bidratt med i årenes løp, og håper han gir full gass i mange år til.»

Finn Olav Odde.  Foto: Ina Marie Haugen

Ørland: Finn Olav Odde, IL Yrjar og Austrått Sykkelklubb:

«Mange vil hevde at årets ildsjel i Ørland kommune har dugnad som mellomnavn. Ildsjelen har vært og er aktiv i flere idrettslag i kommunen, og har bekledd de fleste verv man kan ha i lagene. I dag er han leder i to idrettslag på Ørlandet, men markerer seg som en talsmann og forkjemper for hele den lokale og regionale idrettsbevegelsen. Ildsjelen er løsningsorientert og kreativ. Han har ekstrem utholdenhet og gir seg sjelden før målet er nådd. I august kunne Ørland kommune åpne den nye storstua Ørland Sparebank Arena. Ildsjelen har vært en av de ivrigste pådriverne i arbeidet med å få bygd dette anlegget. Særlig har han vært viktig i arbeidet med å skaffe kommunen sponsorer til både bygging og drift av den nye flerbrukshallen som i tillegg til tre spilleflater blant annet byr på klatrehall, golfsimulator, squashaller, spinningrom og fektearena. Resultatet er at det lokale næringslivet i kystkommunen bidrar med langt over 20 millioner kroner til et kommunalt idrettsanlegg. Ildsjelen har også gjort seg til en ivrig talsmann for kretsens IKON-begrep, og han har ingen planer om å trappe ned aktiviteten. I år har han rundet 60 år, men sykler fortsatt Trondheim-Oslo relativt uanstrengt. Årets ildsjel i Ørland er Finn Olav Odde!»

Åfjord: Hilmar Stjern, Åfjord Snøscooterklubb:

«Hilmar Stjern har det siste året bidratt langt ut over ordinært engasjement i et prosjekt som har vært nyskapende på Fosen. Gjennom prosjektet har han vært delaktig i planlegging, utbygging, tilrettelegging, gjennomføring og vedlikehold for ei snøscooterløype. Prosjektet krevde å skape gode relasjoner mellom kommune, grunneiere, organisasjoner og næring for å kunne gjennomføres. Hilmar bidro sterkt med dette. Prosjektet har fått flere ut i naturen og gitt bygda en ny dimensjon.»

Trøndelag ellers

Ellers i Trøndelag er følgende nominert:

Agdenes: Mari Johanne Selnes, Lensvik IL

Frosta: Ola Asklund, Neset FK

Frøya: Bjørn Ivan Espnes, Frøya FK

Grong: Kåre Johansen, Grong IL

Hemne: Ole Arnold Sødahl, Kyrksæterøra IL

Hitra: Annette Helsø, Hitra IL

Holtålen: Anders Hegseth, Hessdalen IL

Høylandet: Georg Mjøsund, IL Hållingen

Inderøy: Kommer i uke 41

Klæbu: Renate Thorvaldsen Svinning, Klæbu IL

Lierne: Patrik Lundgren, Lierne IL

Malvik: Kommer i uke 41

Meldal: Løkken Alpinklubb

Melhus: Anne Kari Lillebudal, IL Leik

Meråker: Øyvind Slungård, IL Varden

Midtre Gauldal: Martin Solberg, Budal IL

Namsos: Ove Bolkan, Namsos IL

Namsskogan: Geir Staldvik, Elva/Namsskogan IL

Nærøy: Kurth Fallmyr, Kolvereid IL

Oppdal: Frøydis Lindstrøm og Arnt Hove, Oppdal IL Håndball

Orkdal: Grethe Vullum, Orkanger IF

Overhalla: Sverre Homstad, Overhalla IL

Rennebu: Ragnhild Løvset Øverland, Rennebu IL Håndball

Rindal: Håkon Solvik og Dugnadsgjengen, Rindal IL

Røros: Per Inge Sjøvold, Brekken IL

Røyrvik: Kommer uke 41

Selbu: Karin Galaaen, Selbu Orienteringsklubb

Skaun: John Haldor Kvidal, Skaun IL

Snillfjord: Kommer uke 41

Snåsa: Terje Våg, Snåsa IL

Steinkjer: Trond og Yngve Sakshaug, Byafossen IL

Stjørdal: Jøstein Totland, IL Stjørdals-Blink

Trondheim: Rolf Erik Paulsen, Trondheim Bordtennisklubb

Tydal: Arvid Magnar Græsli, Græsli IL

Vikna: Øyvind Eldegaard, begrunnelse kommer!