Tok hele miljøet med storm i første forsøk

En nytt sportslig tilbud har dukket opp i kjølevannet av etableringen av Ørland Sparebank Arena på Brekstad. Sparebank Cup i håndball tok i helga hele miljøet med storm i første forsøk.
Sport

Hvis vi skal tro de unge vi møtte under helgas håndballturnering så er Ørland Sparebank Arena et «scoop» for håndballentusiaster.  Å tro på de unge er vel så godt som en selvfølgelig.

En «kuul» turnering


Martine Bjerkelund fra Tusla og Dania Teklemariam fra Aure, som begge spiller på Aures J12-lag, hvilte ut mellom kampene da vi traff dem. De to hadde bare godt å si om sitt opphold på Brekstad, og begge kan definitivt tenke seg å delta også neste år. 

– Dette er en «kuul» turnering og vi kommer nok neste år også. Det som er ekstra fint er at det er så korte avstander mellom soverom og arena. Vi rusler bare i mellom, forteller de to jentene fra Aure.
Fem jenter fra Bjugn HKs J12-lag, som vi traff leikende med ballen bak sperrenettet til en av banene, har et annet utgangspunkt enn de to fra Aure, men innstillingen er så godt som den samme. 

– Vi har tapt en kamp og vunnet en og det er vi fornøyd med. Vi bor hjemme, så for oss er det helt supert med denne turneringa. Vi gleder oss bare til neste kamp, sier Victoria Onsøyen Steen, Erika Hellem, Ida Myhre, Henny Sjøli og Maria Bugten.«Happy man»

Ansvarlig for turneringa, Lars K. Nordaas, har hatt noen travle dager, men en mer «happy» mann kan vi vel ikke vente å finne på Brekstad etter en slik helg.
– Det har vært bare supert. Vi klarte å holde programmet, og så får vi masse godord om fasilitetene og da gjelder det selvfølgelig mest vår nye fantastiske idrettshall, og så har tilreisende lag stort fokus på nærheten mellom overnatting, fasiliteter og arena. Denne turneringa er kommet for å bli, og vi håper at et godt rykte sprer seg så vi får enda flere lag om ett år. Det har vært slitsomt, men verdt hver eneste minutt, sier Nordaas som forteller at det deltok 47 lag i turneringa. Det ble spilt 113 kamper hvor det ble scoret 1298 mål. 47 lag skulle tilsi at rundt 500 håndballspillere pluss ledere var i aksjon i helga.


Resultater finaler

J-12 

B-Finale: Bjugn HK - Ørland BK  6-3

A-Finale: Aure IL - Åfjord IL  8-5

J-14

B-Finale: Ørland BK J13 - Bjugn HK J14  7-5

A-Finale: Klæbu - Ørland BK  11-10


J-16
Finale: Ørland BK - Bjugn/Ørland HK  16-11

G-12

Finale: Hommelvik - Ørland BK  X-X

G-14

Finale: Lensvik IL - Orkanger IF  14-11


G-16

Finale: Skaun HK - Ørland BK  17-4