For en førstereis på Triathlon Gjølgavatnet ble det en stor opplevelse på gårdstunet ved vannkanten. Både og unge, og mange ikke fullt så unge, sprang rundt med startnummeret på fra de kom til de forlot omådet, og det var en elektrisk ladet stemning før start i alle klasser. Spesielt for de aller yngste som mer eller mindre tålmodig ventet på startstreken på sin sykkel.

Faktisk så ble tiden før start for «Mini Vikings» en prøvelse både for mor og far som skulle holde styr på og stogge ekvipasjen før startskuddet kunne gå. Det var litt av en begivenhet å følge de yngste både på sykkel, turen i vannet og spurten inn over mål. Her ble det ikke spart på noen ting, og både under og etter løpet måtte det avsettes tid både til plastring av skrubbsår og annen nødvendig trøst.

Tre på rad

Beste tid rundt storløypa og vinner av seniorklassen for herrer ble i år som de to foregående år skiløperen fra Fjellørnen i Indre Fosen, Sindre Grønflaten. Sindre lå lenge an til å sette ny løyperekord, men han passerte streken fattige fem sekunder for seint. Det mente den sindige skiløperen var greit nok.

– Det gikk greit unna helt fra start. Jeg fikk en ledelse allerede mens jeg jobba på sykkelsete, og jeg økte forspranget jevnt frem til målpassering. Det er utrolig artig for en skiløper som meg å kunne ta del i en slik konkurranse på sommeren, og atpå til vinne, sier Sindre som gjennomførte hele løpet på 36,01 minutter.

Da med første del på sykkel, så litt terrengløping før det ble en god lengde med svømming i Gjølga-vannet. Siste del av løypa var en spurtetappe på skogsstien inn til mål på Gjølga. Bak Sindre fulgte Erland Hansen fra Lysøysund på tiden 37.20 og på tredjeplass Vegard Vårhein fra Rissa på 37.30.

I dameklassen ble Silje Forsell fra Steinkjer vinneren på tiden 46,39, med Guru Gjermstad Dypvik fra Bergen på andreplass med 48,57 og Marita Solem Barseth fra Ranheim på tredje med 49,36.

Et normalår

Leder i arrangørstaben, Øystein Dypvik Rødsjø, var meget godt tilfreds med årets triathlon.

– Dette ble et normalår hva deltagelse angår. Deltagerrekorden er 350, mens vi i år registrerte 200 løpere til start fordelt på stort og smått. Det er vi godt fornøyd med. Vi må huske at vi er inne i ferien for mange, men det skal godt gjøres å treffe med dato så alle kan delta, mener Øystein.I tillegge til det sportslige var opplevelsen av samhold og søndagskos ved vannkanten meget fremtredende. Leirplassen ble en samligsplass både for unge og de ikke fullt så unge, og selvfølgelig hele familien.

En stor honnør og anerkjennelse tildeles arrangøren «Gjølga Vikings» som blant annet sørget for transport med hurtigbåt av fotografen som skulle rekke både løpsstart, svømmeturen og målpassering. Det holdt akkurat. Og så kommer vi ikke unna speaker Knut Hellem. Hans slagkraft og ferdigheter med mikrofonen var til stor underholdning for alle på plassen.

Øvrige resultater

Junior kvinner:

1.pl Sofie Ulset, Bjugn 45.14  2.pl Malin Indergård, Malmefjorden 48,59  3.pl Hedda Bøe Skutberg, Inderøy 51,13

Junior menn:

1.pl Thomas Indergård, Malmefjorden 40,45  2.pl Eimund Engtrø Husby, Heimdal 41,00  3.pl  Marcus Sand Holmen, Opphaug 42,19