Begynte i det små for 11 år siden. Nå er 60 frivillige i sving

Årlig er 60 frivillige i sving for å sette i stand Gjølga triatlon ved Gjølgavatnet i Bjugn.

Gjølga triatlon i Bjugn samler både store og små til løping, sykling og svømming. Bildet er fra 2011.   Foto: Lornts Eirik Gifstad

Sport

I år går arrangementet av stabelen lørdag 14. juli. Det populære triatlonet byr på sykling, løping og svømming i idylliske omgivelser.

– Sykkeletappen er omtrent ni kilometer lang for voksne, og litt lengre for juniorene. Løpeetappen er todelt, med en etappe før svømmingen på 3,1 kilometer, og en etappe etter svømmingen på 1,4 kilometer. Totalt er løypa 13,6 kilometer, sier arrangementsleder Øystein Dybvik Rødsjø i Gjølga Vikings.

Breddeidrett

– Svømmeetappen er på 220 meter, noe som skal være overkommelig for de fleste. Vi tilbyr også båtskyss og redningsvester for de som ønsker det, sier Rødsjø.

Ifølge arrangementslederen har det på det meste vært 300 deltakere ved startstreken ved Gjølga, fordelt på fire klasser.

– Dette er arrangement både for de som ønsker å ta det som ei treningsøkt med tidtaking, og de som vil ta det som en tur.

Tilskuere og heiagjenger

Klassen med flest deltakere har ofte vært «minivikingene», altså de minste.

– Vi har hele tiden hatt fokus på å få med flest mulig. Dersom været er godt, pleier det å komme en del tilskuere og heiagjenger, det er veldig artig. Da går det an å ta seg en kaffekopp eller bade litt i fjæra. Man kan ta det som en opplevelsesdag, sier Rødsjø.

Han håper flest mulig fosninger og fritidsfosninger stiller til start – enten for konkurransen sin del, eller for trivselen.

Lovende påmelding

Foreløpig ser det svært så lovende ut: Tirsdag denne uka var det like mange forhåndspåmeldte som startende på første utgaven av triatlonen, nemlig 38 personer.

Gjølga triatlon ble for første gang arrangert i 2007, i uhøytidelig format da Amund Dypvik Rødsjø og Øystein Dypvik Rødsjø skulle samle familie og naboer ved Gjølga.

Med årene har triatlonen vokst seg stadig større, men filosofien om at det er rom for både topptrente og menigmann står fortsatt sterkt.