Det var i desember i fjor at en rekke lokale fotballklubber sammen med Bjugn kommune lanserte planene om å bygge et nytt kunstgressanlegg like ved Bjugnhallen.

I kostnadsoverslaget heter det at Bjugn kommune skal gå inn i prosjektet med ti millioner kroner, mens spillemidler fra Norsk Tipping og sponsormidler skal utgjøre til sammen seks millioner.

16 mill. kroner

Totalprisen på anlegget, inkludert nytt banedekke, parkeringsfasiliteter, flomlys, tribuner og undervarme, er i overkant av 16 millioner kroner.

I et brev datert 26. juni avslår Trøndelag fylkeskommune søknaden om spillemidler til prosjektet. Bakgrunnen for avslaget er at prosjektet har fått lav prioritering i forhold til andre søknader som var til behandling.

«Midlene som er tilgjengelig i ordningen strekker ikke til alle søknadene som er fremmet. Søknaden tilfredsstiller samtidig de formelle vilkårene for tilskudd, og kan fremmes på nytt neste runde», heter det i vedtaket.

Forskuttering av prosjektet

Cirka femti prosent av overskuddet fra Norsk Tipping som går til idrettsformål, fordeles på ulike typer idrettsanlegg i norske kommuner. Det er fylkeskommunen som har ansvar for fordeling av midler øremerket idrettsanlegg.

Guri Ulset i FK Fosen, som er engasjert i prosjektet, sier til Fosna-Folket at klubben ikke er kjent med avslaget.

– Hvis så er tilfelle, så medfører det ingen endring med henhold til framdrift i bygging av kunstgressbane i Botngård, ettersom det er lagt til grunn økonomisk forskuttering av prosjektet inntil spillemidler mottas, skriver Ulset i en SMS.

Ikke uvanlig

Hun viser til at det slett ikke er uvanlig at søknader om spillemidler avslås ved første forsøk, da det er mange om midlene. Hun sier også at det vil bli sendt inn en ny søknad ved første anledning.

Rådmann Ådne Røkkum forklarer til Fosna-Folket at kommunen vil mellomfinansiere tilskuddet fram til søknaden blir godkjent.

– Hvert år søkes det for mange millioner mer enn de har penger til, og etterslepet på spillemidler er på rundt fire år. Derfor er det helt vanlig at man ikke får innvilget søknaden ved første forsøk, selv om man oppfyller alle kravene. Derfor kommer vi til å søke på nytt ved neste anledning, sier Røkkum.

Fotballklubbene og Bjugn kommune disponerer flere gressbaner i dag, deriblant i Lysøysund, Botngård og ved Nes. Ingen av de eksisterende fotballbanene har belysning.