I helga var 350 skyttere fra Trøndelag og Møre samlet hos Kleive skytterlag i Romsdal. Dette er det største stevnet i Midt-Norge før årets skytterhøydepunkt, nemlig Landsskytterstevnet, som smeller i gang 3. august på Stjørdal.

Mindre press nå

Kristin Dyrendahl fra Rissa leverte strålende resultater. Hun ble stevnets beste kvinne og tok dessuten en sterk andreplass sammenlagt med 342, etter å ha skutt 98 i finalen.

- Hun har egentlig ikke trent så mye og "sparte seg" som hun sa, forteller leder for Rissa Skytterlag, Wenche Sunde.

Tidligere har Dyrendahl måttet tåle mer press enn nå. Denne gangen var hun med litt for gøy. Sunde mener at det fraværende presset kan ha påvirket Dyrendahls resultater i positiv retning.

- Kristin er rolig uansett, men hun har ikke hatt så mye fokus på seg denne gangen og lyktes, sier Sunde.

Rissa Skytterlag leverte et bra stevne, hvor Espen By Dyrendahl i likhet med Kristin også skjøt finale i klasse 5 og endte på 337 poeng. I klasse 2 kom Tor Einar Sunde på tredjeplass etter å ha skutt 334. I tillegg skjøt Magnus Bakøy Sunde finale i klasse ER.

Mange påmeldte

Hun mener laget er godt i rute til Landsskytterstevnet.

- Vi har 78 påmeldte, så det er kun Lånke på hjemmebane som har flere, sier Sunde.

Pallen: vinner Roger Størseth, Lånke (344), andreplass Kristin Dyrendahl, Rissa (342) og tredjeplass Edvin Aamodt, Orkla (341) Foto: Magnar Alseth

Blant de påmeldte finner vi også Kristin Dyrendahl. Til tross for at hun i år ikke har vært like treningsvillig som tidligere, og i tillegg er i ny jobb, forteller Sunde at Dyrendahl har tenkt seg til Stjørdal om en snau måned.

I anledning årets høydepunkt for skytterne opplever laget også at både folk som har studert og flere med unger kommer tilbake for å bli med på Landsskytterstevnet. Selv om årets arrangement er nokså nærme, er det mange som har valgt å bli på Stjørdal under stevnet.

- Vi har bestilt campingplass for hele uka, forteller Sunde.

Hun ser fram til å oppleve Stjørdal som arrangør og både tror og håper at de får til et veldig bra stevne.