Mandag 3. juli startet årets utgave av den svenske Storsjöcupen i Östersund. 31 lag fra Fosen har tatt turen over grensa for å delta, og blant disse finner vi Ørland BK og FK Fosen fra Bjugn, som i år har valgt å stille med felles lag i klassene for G15 og G16. Derfor har de i den siste tiden trent sammen og prøvd seg i treningskamper. De har dessuten også valgt å samarbeide om transport og innkvartering under oppholdet i Sverige.

Kun engangstilfelle

En av to hovedtrenere for de sammenslåtte lagene, Kristian Kleppe, forteller at de to klubbene har kjørt parallelle løp inn mot Storsjöcupen. Etter at ferien startet har treningene blitt flere, og de har trent med sammenslåtte lag på søndager.

- For å styrke samholdet i laget har spillere fra begge klubbene gått sammen og sett kamper på TV. Dette har vært viktig, da vi reiser som ett lag på tur og ikke to, sier Kleppe.

Han mener de sammenslåtte lagene har en fordel sammenlignet med andre lag, fordi de kommer til å bli mer samspilt for hver kamp som går. Kleppe forteller at guttene har spilt mange kamper mot hverandre i alle år, og allerede vet hvordan de skal utnytte hverandres ferdigheter på best mulig måte. Men noen klubbsammenslåing er imidlertid ikke i emning.

FK Fosen hadde på forhånd meldt på et lag i G15-klassen og et i G16, men hadde i utgangspunktet kun nok spillere til å dekke et lag. Ørland BKs G16-gruppe hadde kun meldt på et lag i G16, men var veldig mange spillere. Dermed passet det best for begge parter å stille to lag felles denne gangen.

Bra arrangement

Kleppe roser Storsjöcupen som arrangement. Sammenlignet med andre cuper mener han at den svenske cupen er fantastisk, ikke bare på grunn av fasilitetene, men fordi den sosiale rammen rundt selve cupen også er spesielt bra her.

- Spillerne har vært med ofte og kjenner byen godt. Mange foreldre er også med, og i dag er det felles grilling på foreldrecampen, forteller han.

Til nå har G15-laget spilt 2-2 mot svenske Frøsø, og tapt 3-1 mot Hitra. Sistnevnte motstander har levert knallsterkt i serien, og bare det å lede kampen var en sterk prestasjon av Fosen/Ørland. G16-laget slo Kvam 2-0 i sin første kamp og spilte 1-1 mot Steinkjer i andre kamp. Men selv om starten på Storsjöcupen har vært god, er Kristian Kleppe ikke i tvil om hva som er det viktigste.

- Vi tar det litt som det kommer og gjør det beste vi kan i hver kamp. Det viktigste er å ha det artig og spille fotball, bedyrer Kleppe.

Godteri og høy musikk

Trener for Stadsbygds J15-lag, Anniken Fjeldvær er også fornøyd med Storsjöcupen. Hun synes de har lagt godt til rette med praktiske transportmuligheter mellom kampene og mener byen har en passende størrelse for et slikt arrangement. Hennes lag er her for andre året på rad, og turen hit foregikk på best tenkelig vis.

- Alle fra Statsbygd kjørte busser sammen. Det var som vanlig mye godteri, brus og høy musikk, sier Fjeldvær.

Laget har til nå tapt begge kampene sine, men på knepent vis. Først 2-1-tap mot svenske Ås, før Melhus slo dem 3-2. I likhet med Fosen/Ørland har Statsbygd-jentene veldig fokus på det sosiale og at alle skal ha det gøy.

- Vi har 19 spillere med til et 11-er lag. Alle skal få spille og kose seg på cup, forteller Fjeldvær.

Cupens nivå mener hun er veldig variert, og passer godt for den aldersgruppa hun trener. Hun mener det starter med mer lokale cuper, før Storsjöcupen blir et naturlig steg å ta, etterfulgt av de største cupene som Dana og Norway Cup som passer best for de eldste barna.

Nok av tid

Med mange lag påmeldt, blir det ikke tid til kamp hele tiden for Anniken Fjeldværs lag. Hun forteller at det er nok av tid til å gjøre andre ting.

- Det kan være utfordrende å få tiden til å gå noen ganger. Det er bare en kamp om dagen. Heldigvis får vi fulgt mange av de andre Fosen-lagenes kamper, avslutter Fjeldvær.