Kan Isak hevde seg nok en gang?

Med sterkere treningsgrunnlag enn i fjor, ønsker Isak Geberebrhan å forbedre fjorårets sterke åttendeplass. De store navnene har imidlertid til gode å melde seg på årets Våttån Opp.

Isak Geberebrhan overrasket med en råsterk prestasjon i fjorårets Våttån Opp.   Foto: Alexander Killingberg

Sport

På lørdag er det klart for ellevte utgave av bakkeløpet Våttån Opp i Leksvik. Påmeldingsansvarlig Torkil Berg, forteller at storkanonene som tidligere deltatt, til nå har til gode å melde seg på. Berg tar imidlertid dette med knusende ro da det tradisjonelt sett har kommet mange påmeldte de siste dagene før løpet. Han mener de er godt forberedt til lørdag, og håper nå på fint vær, slik det bruker å være under Våttån Opp. Han mener arrangementet er med på å skape aktivitet i Leksvik.

- Det er mange som tar turen. Både folk i bygda og utflytta bygdefolk som kommer tilbake, forteller Berg.

Løpet er lagt opp i gammel tradisjon, med samme trasé som alltid. Torkil Berg satser på et deltakertall mellom 50 og 100, og er ikke bekymret til tross for at påmeldingene har latt vente på seg. Under forrige ukes St. Olavsloppet pratet han nemlig med mange skiløpere og andre som planlegger å delta i Våttån Opp.

Sterke rekorder

Rekordene som står er knallsterke. Hvis de skal slås i år, må løpet være tilnærmet perfekt ifølge Berg.

- Marthe Kristoffersens rekord fra 2011 på 24 minutter og 26 sekunder tror jeg fortsatt blir hard å slå. Det hadde vært gøy om noen greide det, men det blir nok vanskelig, forteller han.

En som imponerte i fjor var leksværingen Isak Geberebrhan. Med tiden 25 minutter, 31 sekunder og 7 tiendedeler kom han på åttendeplass og uttalte at han ikke hadde trent noe særlig på forhånd. Planen hans var å trene mer til årets utgave. Dermed blir det spennende å se hvor mye Geberebrhan kan klare å avansere fra åttendeplassen med et skikkelig treningsgrunnlag.