- Du må skrive om det røde kortet som ikke var kort.

- Så du er uenig i avgjørelsen?

- Herregud, snakkes da, sa en svært oppgitt Strindheim-keeper Tor Welo like etter avgjørelsen.

- Scoringsmulighet

Det var på stillingen 3-1 til Leksvik 73 minutter ut i kampen at Thomas Lerstadgrind var på full fart gjennom Strindheim andrelag sitt forsvar. På kanten av 16-meteren ble han felt. Frispark og rødt kort, mente dommer Moe.

- Jeg mener Strindheim-spilleren tar fra ham en opplagt scoringsmulighet. Det er ikke mer å diskutere, sier dommeren til Fosna-Folket etter kampen.

Strindheim-keeper Welo, som hadde god utsikt til situasjonen, er fryktelig uenig.

- Det er greit med frispark, men han blir jo ikke tatt ifra en opplagt scoringsmulighet. Jeg rekker jo ballen. Det gjør også en annen forsvarer, mener han.

Hadde protestert selv

Heller ikke Leksviks trenerteam Christian Gangstad og Torbjørn Humstad var helt enig i det røde kortet.

- Vi hadde nok protestert selv om det hadde vært den andre veien. Det er hardt nok, men han har jo en grei målsjanse. Samtidig skjer det på hjørnet av 16-meteren, sier Humstad etter kampen.

- Jeg hadde klaget om det var jeg som hadde taklet, legger Gangstad til.

Om ikke utvisningen ble matchavgjørende, så gjorde den det i alle fall betydelig tyngre for Strindheim å slå tilbake. På tampen av kampen var det tendenser til Hawaii-fotball, men Leksvik rodde det hele i land til en komfortabel 3-1 seier.

- Kompisgjeng

Etter to strake tap, smakte det godt med tre poeng for leksværingene i Trøa fredag kveld. Tabelljumbo Strindheim 2 kom til Leksvik med kun 11 utespillere.

- Vi er en kompisgjeng som tidligere har spilt i 6. divisjon. Siden det ikke var nok spillere til andrelaget i år, måtte vi trå til, forteller keeper Welo.

Leksvik kom godt i gang i Trøa. Thomas Lerstadgrind satte inn 1-0 i 1. omgang. Sander Berg la på til 2-0, før Bjørn Øyvind Høyer fikset Leksviks tredje før pause. Tidlig i 2. omgang reduserte Strindheim til 3-1, som altså ble sluttresultatet.

Seks poeng

- Dette var ordentlig godt. Det har lugget litt innledningsvis i årets sesong, så det gjorde godt å spille på seg selvtillit og få scoret litt mål i dag, sier trener Gangstad etter kampslutt.

Humstad legger til at 1. omgang var årsbeste.

- I hvert fall det første kvarteret, påpeker han smilende.

- Vi har nok trodd at vi var litt bedre enn vi er. Nå er vi ajour med det, mener Humstad.

I 6. divisjon i fjor vant Leksvik alt på hjemmebane. Med fredagens seier står Leksvik med seks poeng på fire kamper så langt i årets 5. divisjon. For øyeblikket holder det til 4. plass av de totalt 10 lagene i avdelingen.