Med seier eller uavgjort i gruppefinalen i Obos cup avdeling, ville tittelforsvarer Ørland BK avansere til kvartfinalen. I hjemmekampen mot Gauldal FK, på Gryta kunstgress, gjorde 4. divisjonslaget kort prosess med 6. divisjonslaget.

Trenervikar

Marius Ruud, som hadde ansvaret for laget i hovedtrener Jonas Ødegårds fravær, var godt fornøyd med å ha hundre prosent uttelling i trenergjerningen.

– Alt i alt så bruker vi dette som en anledning til å trene, men vi tar ikke lett på det, sier Ruud til Fosna-Folket, om cupdeltagelsen.

Hovedtrener Ødegård har tidligere uttalt at sesongens hovedmål er å berge plassen i 4. divisjon, men at han gjerne tar en cuptriumf med på kjøpet.

Mot Gauldal ledet Ørland 3-0 til pause, etter to scoringer av Tommy Schjølberg, og ett av Marius Heimdal.

God første omgang

– Første omgang er veldig bra, der vi gjør akkurat det vi skal. I andre omgang starter vi trått, mye på grunn av mange bytter og litt fordi vi senker tenningsnivå, sier Ruud.

Bortelaget benyttet den dårlige perioden til å redusere to ganger.

– Vi hever oss det siste kvarteret og vinner greit 5-2.

Dermed er ørlendingene videre i cupen de har vunnet to av de tre siste sesongene.

– Vi har lyst til å gjøre det bra i cupen igjen, forsikrer Ruud.

Seieren gjør at Ørland BK står med full pott i gruppespillet. For en siden ble Hommelvik slått 3-0 på bortebane, mens Charlottenlund 2 ikke greie å stille lag mot de blåhvite.

Toppscoreren i gang

Scoringene var fjorårets toppscorer Schjølberg sine første for sesongen.

– Tommy er igang, sier Ruud.

- I bedre form enn på lenge?

– Vi får vente og se da...

Jim Hage og Tord Næss Haga scoret de øvrige målene i seieren som var lagets ellevte på rad.