122 løpere stod på startstreken i rennet med avgang fra Revelltun på Hindrem, og målgang på Hovsteinan i Leksvik.

De fleste løperne startet mellom klokken halv ti og halv tolv i overskyet vær.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger om et godt arrangert renn med fine nypreparerte løyper, sier Børge Rødsjø, til Fosna-Folket.

Løperne gikk de 30,8 kilometerne i nypreparerte løyper. Foto: Børge Rødsjø

Tidlig målgang

Rennet på 30,8 kilometer er et turrenn med fokus på det sosiale, og uten tidtaking. Det var likevel én som kom i mål før de andre - i tidligste laget riktig nok.

– Det var en som kom inn til Leksvika før sekretariatet var på plass. Så han startet tidlig og kom i mål tidlig. Vi satt lenge utover ettermiddagen og ventet på ham, men han kom ikke. Vi fikk tak i ham etter hvert, og da viste det seg at han hadde kommet i mål for flere timer siden, humrer Rødsjø.

Løypas høyeste punkt ligger 491 meter over havet. Foto: Kartverket

Tidligere har rennet hatt klasser for både mosjonister og konkurranseutøvere. Slik er det ikke lenger.

– Vi har tatt bort konkurranseklassene fordi det dabbet av med deltagere i konkurranseklassen. Så fra 2016 er det bare et turrenn med mosjonsklasse, og ikke noe tidtaking. Det er mer en fjelltur enn et konkurranserenn, sier Rødsjø.

Fartstiden er beregnet å være omkring tre timer.

– Det er mest voksne som går, i år deltok tolv stykker under 18 år. Én familie gikk med to pulker over fjellet, det var imponerende.

Kjerringklumprennet starter i Revelltun og har målgang på Hovsteinan. Foto: Børge Rødsjø

I motbakke går det oppover

Kjerringklumprennet er bratt i starten, og løperne stiger fra 121 meter over havet til 437 meter over havet i løpet av de første fem kilometerne. Løypas høyeste punkt ligger på 491 meter over havet, sørøst for Kvennbølsheia.

– Det er lagt opp til en felles rast midtveis i løpet, med bålgrilling og saftstasjon. Her var det mange folk som stoppet og grillet pølse og varmet brødskivene, sier Rødsjø.

Rennet arrangeres av Hindrum Skilag og Leksvik IL Ski.