Nye talenter på vei

Åfjord – Bjugn: 20–19 (11-9).

bjugforsvaret for å finne strekspiller Gøril Nittemark Husdal med et innspill. I Bjugns forsvar ser vi Bjørg Wahl Dalemark, Mari Wahl Ottesen og Monica Valstad Myhre.  Foto: Kåre Petter Sundet

Sport

Det var med nød og neppe at Åfjord klarte å hale i land en på forhånd lett seier mot Bjugn. Det ble en grei etappe for Åfjord, men samtidig et stort løft fremover for Bjugn som viste frem sine unge talenter.

I en slikt lokalderby viser de erfarne spillerne på begge lag hvorfor de normalt har styringen. Dette gjelder Lotte Amundal og Runa Sandøy Monstad hos Åfjord og Bjørg Wahl Dalemark og Mari Wahl Ottesen hos Bjugn. Disse spillerne får stor oppmerksomhet hos forsvaret, og dermed blir det rom for de unge som gjerne vil lykkes. Ronja Morkemo hos Åfjord benyttet sjansen og det samme gjorde Hanne Almli Hellem og Angelica Berg Steen hos Bjugn. Alle tre tok ansvar og oppnådde pene sifre i målprotokollen.

Hadde Bjugn tatt alle poengene kan man bare tenke seg hvor alle superlativene hadde havnet. Hanne og Angelica ville blitt dronninger av bjugnhåndballen. Dette skjedde ikke og Ronja og hennes venninner kunne forholdsvis rolig og kontrollert rusle i garderoben etter kampen.

Ikke lett match

Normalt skulle dette være lett match for hjemmelaget, men det klabbet både i forsvar og angrep i starten noe som indikerte at dette kom til å bli en tung match for seiersvante Åfjord. Når det gjelder Bjugn så skjedde noe helt uvanlig. Bjugndamene var på hugget helt fra starten, og midtveis i omgangen ledet Bjugn med fire mål. Normalt skulle man tro at det ble «huiing og skriking» på Åfjordbenken, men underlig nok så tok åfjordledelsen denne kamputviklingen med forbausende stor ro. Det var lite roping og oppstuss, men det var klart at ledelsen hadde stort fokus på å snu utviklingen

- Vi var vel mer urolig enn det så ut til for vi var bekymret da vi vet at Bjugn normalt er sterke mot slutten. Men samtidig er vi trygge på det vi holder på med. Vi jobbet med å få frem det vi vet våre jenter er god for og sakte, men sikkert kom vi inn i kampen og til pause var det helt ro i leiren, forteller trener Aleksander Kamperud

Hanne Almli Hellem nærmer seg det store gjennombruddet. Hanne ble toppscorer for Bjugn, men hun har enda større potensial.  Foto: Kåre Petter Sundet

 

Personlige feil

Andre omgang startet opp med mange personlige feil hos begge lag. Spillerne ble mest opptatt med å løpe frem og tilbake mens ballen ble sendt i «hytt og gevær» eller ganske enkelt ble mistet eller tapt etter «hettaskyting» mot mål. Det ble gjort utrolig mange kontringsforsøk, men de fleste endte opp som mat for motstanderen.

Åfjord fikk kontroll etter hvert og med Lotte og Runa i spissen tok de føringen og bare minutter før slutt leder Åfjord 20–16. Da trodde vel åfjorddamene at kampen var kjørt, men det er en farlig tankegang mot Bjugn. Bare tilfeldigheter avgjorde om Bjugn skulle få med seg ett poeng hjem. Ballkontroller i sluttminuttene for å stikke kjepper i Åfjordhjulet var der.

- Dette var ergerlig. Med litt tur kunne vi klart det, men det gikk ikke denne gangen. For oss i Bjugn var dette et stort løft fremover. Flere av jentene tok ansvar, men det holder som kjent ikke med nesten, konkluderte trener Arild Myhre etter kampen.

Det ble som leseren sikkert skjønner ikke noen stor håndballkamp, men når spenningen og engasjement er der var det vel ingen som angret på forbruket av billettpenger. I tillegg til allerede nevnte spillere var tre målvakter i sving på de to lagene. Kine Kolmannskog og Ingrid Einmo By hos Åfjord og Solveig Almli Hellem hos Bjugn. Alle tre fikk jubelen i taket når de vant duellene med mer eller mindre rustne skyttere.

Kampfakta

Åfjord – Bjugn 20–19 (11-9)

Åfjord IL: Lotte Amundal 7, Runa Sandøy Monstad 6 (2), Ronja Morkemo 3, May Hege Tøsdal 2, Margareth Grøtting 1, Mariell Sletten 1, Nora Grøtting, Gøril Nittemark Husdal, Rikke Morkemo, Marianne Næss Winther, Mathilde Hosen, Mina Amundal, Ingrid Einmo By, Kine Kolmannskog

Bjugn HK: Hanne Almli Hellem 6, Angelica Berg Steen 4, Mari Wahl Ottesen 3 (2), Bjørg Wahl Dalemark 3, Monica Valstad Myhre 2, Linda Ekseth 1, Mia Therese Wahl Langlie, Marie Schmeding, Maren Sletten, Heidi Beate Skaret, Solveig Almli Hellem