I år skjer det start fra Idrettshuset i Vanvikan og med innkomst ved Granlund Skisenter. Totalt er løypa på 23 kilometer.

LES OGSÅ: Nå starter turrennsesongen -Fosna-Folket

Leir ved den gamle grensa

– I 2017 var det dessverre ikke forhold til å gjennomføre. I år er det imidlertid flottere forhold for skirenn enn på mange år, så vi har tro på en herlig opplevelse for alle deltagerne på søndag, sier Sigurd Saue, Vanvik IL.

I år skal det feires at løpet for første gang går i én kommune og ett fylke.

– Det blir satt opp en liten leir der løypa passerer den gamle grensa, med bål og gratis pølser og varm drikke. Alle som passerer får «Grensesprenger»-medalje. Det blir også medalje til de som synes Storhaugrennet er litt langt og kun tar turen opp til grenseleiren, opplyser Sigurd Saue.

– Alle som passerer får «Grensesprenger»-medalje. Det blir også medalje til de som synes Storhaugrennet er litt langt og kun tar turen opp til grenseleiren, opplyser Sigurd Saue. Foto: Sigrun H. Overland

Et av de største

Han legger til at de satser på godt vær og god stemning. Både ordfører og varaordfører skal være med for å dele ut medaljer. Det blir også pengepremier til beste løper i herre- og dameklassen.

Storhaugrennet er et av Fosens aller største med rundt 200 deltagere de siste årene. Ivar Langmo er eneste løpet som har gått alle 47 rennene.