Rissa IL ble stiftet så langt tilbake som i 1920. I 2018 - 98 år etterpå - stiller ikke laget med eget herrelag i seniorfotballen.

– Det tror jeg ikke har skjedd før, siden starten. Snart feirer vi hundre år. Såvidt jeg vet er det første gangen at det ikke er seniorlag i herreklassen, sier mangeårig trener, Jan Arne Skalmerås.

Marerittsesong

I 2016-sesongen hang laget med i toppen av 5. divisjon, og kom langt i Obos cup. 2017 ble derimot et kriseår. Litt over midtveis i sesongen valgte Rissa IL å trekke laget.

Derfor var det knyttet spenning til om laget kom til å stille lag i 6. divisjon i 2018.

– Nei, vi har ikke lag. Det ble bestemt nå i høst. Spillerne møtte ikke opp da heller, så der var det ikke noe å hente. Spillerne må jo ville. Det trengs en tropp på minst tjue spillere, og det hadde vi ikke, sier Skalmerås.

Han innrømmer at han er oppgitt over at det som var Fosens største kommune, Rissa, ikke greier å stille herrelag i seniorfotballen.

– Jeg må si jeg er litt oppgitt. Å stille med folk som ikke vet om de kommer på trening eller kamp, og bare møter når det passer dem, da blir det bare bingo. Enten må folk være med for fullt, eller så er de ikke med i det hele tatt.

Satser på ungdommen

Uten seniorlag blir det økt satsing på junioravdelingen.

– Det var dårlig stemning i seniorgruppa, og juniorene våre ville ikke være med videre i seniorfotballen. Så nå satser vi på juniorene. Vi har ett lag i førstedivisjon, og ett lag i andre eller tredje, sier Skalmerås.

– Vi har mange gode spillere på juniorsiden, så vi håper jo på at vi kan få til et seniorlaget i løpet av noen år. Noen av disse  har jo allerede erfaring fra seniorfotball. Men vi vet jo aldri hvor spillerne drar i den alderen den.

Noen seniorspillere har, ifølge Skalmerås, allerede signert for andre klubber.

For en som i sin tid har vært med på to cupkamper mot Rosenborg og 3. plass i 3. divisjon, er det vanskelig å svelge at Rissa står uten herrelag i seniorfotballen.

– Det er synd det der, ja. Men vi må se litt langsiktig på det nå, og begynne der. Så får vi se hva som skjer...