Gamle travere tar én kamp av gangen: – Vi legger ikke ned mange timer på gamping

Fotballaget til Jøssund IL tar snart fatt på sin tredje sesong siden oppstarten i 2016. Denne uka ble avdelingsoppettet for 6. divisjon offentliggjort.

Her stiller Jøssund-laget opp før en kamp mot Bjørgans 2. lag.  Foto: Jøssund IL

Sport

Tidligere denne uka presenterte Trøndelag fotballkrets avdelingsoppsettet for 6. divisjon. Jøssund IL er ett av fire Fosen-lag som er plassert i 6. divisjon avdeling 4. De øvrige lagene er toerlag; Vanvik 2, Ørland 2 og Bjørgan 2/Osen/Steinsdalen.

– Jeg syns det er artig at det er med såpass mange Fosen-lag. Ettersom verken FK Fosen eller Rissa IL stiller lag i år, i tillegg til at Leksvik rykka opp til 5. divisjon, var vi spent på hvor mange lokaloppgjør det ble i år, sier leder i Jøssund IL, Fredrik Sandness, til Fosna-Folket.

LES OGSÅ: 5. divisjonsavdelingene er klar. – Det skal være  mulig å berge plassen

Staute uniformerte gutter i sin beste alder.  Foto: Jøssund IL

Ambisjoner

Fotballaget til Jøssund IL ble startet opp før 2016-sesongen, og har endt på henholdsvis 2. plass og 4. plass på de to sesongene i 6. divisjon. Plasseringer høyt oppe på tabellen til tross, lederen har ikke spesielt store ambisjoner om å rykke opp.

– Vi har ingen andre ambisjoner med dette enn å ha det artig, der vi treffes sosialt, trener og spiller kamper. Men vi hater jo å tape, og går på banen for å vinne hver kamp. Noen tanker om opprykk har vi ikke, men vi tar én kamp av gangen; så får vi telle opp til slutt, sier Sandness i ekte fotballederstil.

Ifølge Sandness består stallen av gamle travere med en snittlader på 30 til 32 år.

– Ferdighetsmessig er vi nok gode nok til å kjempe i toppen, men alt avhenger av hvor mye tid vi legger ned i trening, og hvor mange spillere vi har disponible til enhver tid. Vi har en tropp på omtrent tjue spillere, men mange er jo familiefolk med mange jern i ilden.

Oppkjøringen til 2018-sesongen startet litt før jul, med innetreninger i Bjugnhallen. De to foregående vintersesongene har laget trent i Fosenhallen.

– Vi har valgt å gjøre det sånn i år, med treninger på litt mindre areal. Da får vi litt høyere tempo og behovet for mange spillere er litt mindre enn i Fosenhallen.

Straffespark til Jøssund IL. Historien sier ingenting om det endte med scoring eller ikke, men ballbanen ser høy ut, gjør den ikke?  Foto: Jøssund IL

Trenerduo

I 2018 skal laget ledes av Håvard Sandness og Jarle Hopen.

– Vi har ikke lagt ned noe krav om egentrening, men fotballformen holder vi ved like på treningene. Så er det litt opp til den enkelte å holde den fysiske formen ved like. Vi legger ikke ned mange timer på gamping, for vi forsøker å spille mest mulig fotball. Hjemmebanen, Marienborg gras, åpner som regel én måned før sesongstart hvert år, så da starter utetreningene, sier Fredrik Sandness.

De øvrige lagene i avdelingen er Sjetne, Tillerbyen 2, Tyholttoppen, Nationalkameratene og Ranheim.

– Det er vanskelig å si hvem som er opprykksfavoritt. National og Sjetne vil jeg tro er to gode lag. Ørland 2 er vel helt avhengig av hvor stor troppen er, men de har jo alle forutsetninger til å prege avdelingen.