Historisk dag for Fjellørnen IL i ski-NM

Sindre Grønflaten, Vegard Vårheim og Sondre Vårheim representerer Fjellørnen IL i herrestafetten i NM.

Vegard Vårheim (nummer to fra venstre) i fint driv på fredagens 15 kilometer. Søndag går han stafett for Fjellørnen IL.  Foto: Jon Olav Vårheim

Sport

Søndag rundes norgesmesterskapet i ski av med stafetter i både herre- og dameklassen.

Etter flere års fravær gjør Fjellørnen IL comeback i NM-stafetten.

– Det blir en historisk dag, ja. Jeg gleder meg veldig til å gå stafett for Fjellørnen IL. Har prøvd i mange år, men ikke fått det til. Det betyr mye for meg å gå for klubben. Det blir artig å gå i Fjellørnen-drakten, sier Sindre Grønflaten.

LES OGSÅ:

- Går for gull

– Og da går dere for gull?

– Man starter alltid et skirenn for å vinne. Men kommer vi oss blandt de 60 beste skal vi være godt fornøyd. Vi starter jo nesten helt bakerst. Det blir artig å gå. Det er artig for klubben også å få til stafettlag for første gang, sier Grønflaten.

Herrestafetten består av tre etapper á ti kilometer, hvor den første går i klassisk stil, og de to siste i fri teknikk. Det er brødreparet Vegard og Sondre Vårheim som går de øvrige etappene.

Det er ingen Fosen-lag til start i kvinnestafetten.

– Jeg har ikke noen store planer om å gå tre etapper alene i stafetten, nei. Det hadde blitt hardt. Det er nok noe som ligger langt frem i tid på damesiden. Det er mange år fra meg og ned til neste dameløper. Det er nesten sånn at neste utøver er lillesøsteren min på 13 år. Men det kan jo bli; det hadde vært artig å gått NM-stafett en dag, sier NMs eneste kvinnelige deltager, Julie Victoria Berg, til Fosna-Folket.

Deltok i 2011

Det er ikke første gang Fjellørnen IL deltar i NM-stafetten, opplyser Bjørn Vangen.

– Fjellørnen stilte også med lag i herrestafetten i NM på Steinkjer i 2011. Jeg var der som lagleder for laget som bestod av Vegard Kvam, Erik Simonsen og min sønn Martin Vangen. Alle tre var juniorløpere i 2011, men de fikk likevel stille lag i herrestafetten. Husker ikke resultatet, men tror de ble av de nederste på lista.