To sekunder fra avansement i ski-NM

Tre fosninger deltar i ski-NM som arrangeres på Gåsbu langrenssenter på Hamar denne helga.

Vegard Vårheim slo lagkamerat Sindre Grønflaten, men det var ikke nok til å ta seg videre i sprint-øvelsen.  Foto: Arkiv

Sport

Julie Victoria Berg, Leksvik IL, var bare to sekunder unna å ta seg til kvartfinalen i torsdagens NM-sprint i Gåsbu på Hamar. 20-åringen endte på 36. plass i prologen, der de tretti beste går videre til utslagsheat.

Med tiden 3:53;70 var hun 21 sekunder bak prologvinner Kathrine Harsem.

Julie Victoria Berg (20) var mindre enn to sekunder fra å ta seg videre fra prologen.  Foto: Svein Halvor Moe

Slo lagkameraten

I herreklassen deltok to utøvere fra Fjellørnen IL, Sindre Grønflaten og Vegard Vårheim. Av disse to var det sistnevnte som presterte best, men det var ingen av dem som var i nærheten av å ta seg videre fra prologen, som ble vunnet av den ikke helt ukjente Johannes Høsflot Klæbo.

Vårheim gikk inn til tiden 4:17;96, noe som holdt til 81. plass. Det var likevel nok til å slå klubbkamerat Grønflaten, som gikk inn til 83. plass, 41 hundredeler saktere enn Vårheim.

Det var Sindre Grønflaten som ble banket av lagkameraten - i løypa, vel og merke.  Foto: Arkiv

Flere øvelser

Berg skal delta i fredagens 10 kilometer fri teknikk samt lørdagens skiathlon.

Både Grønflaten og Vårheim skal gå 15 kilometer i fri teknikk på fredag. Grønflaten er også påmeldt lørdagens skiathlon, der Vårheim foreløpig står på ventelista.

Det ble til slutt heltrøndersk på toppen av seierspallen i både kvinne- og herreklassen, da Marit Bjørgen og Høsflot Klæbo feiret hvert sitt gull.