Skiskytter Søraas seiret

Morten André Skånøy Søraas vant i Trondhjemsrennet søndag.

Arkivbilde fra et renn i fjor vinter.  Foto: Elin Skånøy

Sport

Søraas, som representerer IL Skauga, går i 18-årsklassen, og han har de siste årene hevdet seg i toppen i norsk skiskyting. Søndag gikk han inn til seier i Trondhjemsrennet, over ett minutt foran nummer to, Simen Eliassen Kvarme fra Steinkjer.

God skyting

- Morten tok ham på skytinga. Han hadde 15 treff på de tre første skytingene, men det ble to bom på den siste stående skytinga. Kvarme hadde totalt fire bom, forteller far Arne Søraas.

Sesongens store mål for den unge skiskytteren fra Rissa er Norgescupen.

- Vil ikke bli «julestjerne»

- Han er redd for å komme for tidlig i form, han vil ikke bli noen «julestjerne». Han har trent mye i det siste, så det var litt overraskende at han gjorde så bra. Nå er det store målet hans å gjøre det godt i Norgescupen. Det første rennet går på Lygna første helga i januar, forteller Arne Søraas.

LES OGSÅ: Morten Andre skrev lokal idrettshistorie