BØSK-juniorene sanker medaljer under Landsmesterskapet

Troppen fra Bjugn / Ørland Skøyeklubb har sikret medaljer av medaljer av alle valører.

Juniorene fra BØSK etter første dag av Landsmesterskapet i Drammen. F.v. Birk Finnstø Refsås, Simen Aannø, Hans Ole Lysø Olsen, Jon Daniel Berget, Sofie Ulset og Alise Hellem.  Foto: Pål Ulset/BØSK

Sport

Landsmesterskapet foregår i Drammen denne helga, og allerede fredag markerte ungdommen fra Bjugn / Ørland Skøyeklubb seg sterkt.  På åpningsdagen gikk Birk Finnstø Refsås inn til gull på fellesstarten i klassen G13. Simen Annø tok sølvet i samme klasse. Hans Ole Lysø Olsen sikret sølv i fellesstart i klassen G12 mens Jon Daniel Berget gikk inn til bronseplassen. Blant jentene ble det sølv på fellesstart til Sofie Ulset i klasen J 12, og samme plasering til Alise Hellem i J 16.

Fortsetter medaljesankingen

Lørdag startet Birk Finnstø Refsås med å gå inn til sølv på 500 meter, mens Sofie Ulset også tok sølv på samme distanse og bronse på 1500 meter i klassen J12. Og fortsatt gjenstår mange løp der troppen fra BØSK har gode muligheter til å hevde seg i konkurranse med skøyteløpere fra andre deler av landet.

LES OGSÅ: Ingvild (23) skal konkurrere 1700 meter over havet i Kasakhstan

BØSK har i alt sju løpere som deltar under helgas mesterskap.

Da sprint VM for veteraner gikk av stabelen i januar var det den eldre garde i BØSK som satte klubben på kartet, med Alf Gjølga fra Bjugn helt på toppen av pallen i klassen M 70 under mesterskapet i Inzell. Men i helga er det altså den yngre garde som setter BØSK på skøytekartet i nasjonal sammenheng.