Fosens Paralympics-håp:

- Jeg hadde håpet på finaleplass

Paul Aksel Johansen fra Bjugn hadde ett mål for øye under Paralympics i Rio: Å skyte i en finale. Slik ble det ikke.

Med seg hjem til Fosen hadde Paul Aksel Johansen fra Bjugn med seg en 28. plass i 10-meter luftrifle og en 16. plass i 50-meter kaliber 22 etter Paralympics i Rio. Her sammen med trener Tore Reksterberg.   Foto: Sonja Tobiassen

- Det gjelder å ha marginene på sin side i denne sporten, sier Paul Aksel, som til daglig jobber i Fosen Design.   Foto: Ina Marie Haugen

Sport

- Akkurat midt på treet. Verken fugl eller fisk, oppsummerer rifleskytter Paul Aksel Johansen fra Bjugn vel en måned etter at han reiste til Paralympics i Rio for å konkurrere mot verdenseliten.

Med seg hjem til Fosen hadde han en 28. plass i 10-meter luftrifle og en 16. plass i 50-meter kaliber 22.

Sterk åpning

- Jeg hadde håpet på en finaleplass. Men jeg visste på forhånd at for å komme meg dit, måtte alt gjøres riktig. Dessverre gjorde jeg ikke arbeidsoppgavene mine godt nok. Det blir mer 80 prosent enn 100 prosent, sier skytteren.

Under øvelsen 50-meter kaliber 22 åpnet Paul Aksel sterkt, og lå an til en solid 6. plass etter å ha skutt 49 av totalt 60 skudd.

- Det var mye bra i den øvelsen. Men etter hvert innså jeg at dette kunne bety finaleplass, og det blir helt feil fokus underveis i skytinga, sier han.

LES OGSÅ: Paul Aksel med på å sikre Norge historisk lagseier

Høye ambisjoner

For selv om 16. plass må regnes som ei god plassering i en internasjonal konkurranse mot noen av verdens beste skyttere, er Paul Aksel tydelig på at ambisjonsnivået var høyere for dette mesterskapet.

- I de første lekene mine tenkte jeg at det var stort nok bare å være med. Men det er ikke turene som teller lengre, og man hever målsettingene for hver gang, sier han.

Paul Aksel har nå deltatt i Paralympics tre ganger. Til tross for at det ikke gikk helt som han hadde håpet denne gang, kan han likevel trøste seg med langt bedre plasseringer i Rio enn i London-lekene.

Små marginer

- Det gjelder å ha marginene på sin side i denne sporten. Hvis jeg hadde skutt 0,1 poeng bedre på hver av de 60 skuddene mine, hadde jeg nådd finalen, sier Paul Aksel.

Han er mange opplevelser rikere etter oppholdet i OL-byen.

- Det er som en egen boble å være der. Fasilitetene er enorme. Samtidig så vi på bussturene våre hvor store forskjeller det er mellom folk i Brasil. Deler av lokalbefolkninga i Rio var dårlig stelt, forteller Paul Aksel.

LES MER: Verdenscup-bronse til Paul Aksel Johansen

Fire år med trening

- Jeg må få takke alle sponsorene mine, familie og venner som har støttet meg. Uten dem hadde jeg aldri kommet meg til Rio, sier han.

Bjugningen har enda ikke bestemt seg for om han skal bruke fire nye år på å trene seg opp til neste Paralympics.

Rifla legger han uansett ikke på hylla med det aller første.

- Nei, det skjer nok ikke, smiler han.