Ørland tuktet Rissa i lokaloppgjøret

- Alltid artig å slå Rissa, sier målscorerne Eivind Thoresen og Tommy Schjølberg etter lørdagens oppgjør på Brekstad.

Ørlands målscorere Tommy Schjølberg og Eivind Thoresen satte pris på lørdagens seier i lokaloppgjøret mot Rissa.  Foto: Skjalg Ledang

Ørland-keeper Øyvind Børresen raget desidert høyest i eget felt.   Foto: Skjalg Ledang

Sport

Kampfakta 5. div. menn: Ørland – Rissa  2-1 (1-0).
Mål: 1-0, Eivind Thoresen (36 sekunder), 2-0, Tommy Schjølberg (53 min.), 2-1, Kent Skalmerås, straffe (66 min.).

Ørland brukte drøyt et halvt minutt på å ta ledelsen i lørdagens lokaloppgjør mot Rissa. Det var Eivind Thoresen som sørget for at hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen som ble spilt på kunstgresset i Gryta.

Straffe

Åtte minutter etter pause var Tommy Schjølberg sist på ballen da hjemmelaget doblet ledelsen. På det tidspunktet hadde Ørland god kontroll på kampen. 20 minutter etter hvilen fikk gjestene straffespark, og Kent Skalmerås var sikker da han satte ballen bak keeper Øyvind Børresen.

Etter reduseringen tok gjestene over mer av spillet, men slet med å komme til de helt store sjansene.

Sliter med å score

Etter kampen var Ørland-trener Trond Øvergård godt fornøyd med både innsats og resultat. Med seieren tok Ørland et steg bort fra bunnen av tabellen, og kan med en kombinasjon av dyktighet og hell klatre til 4. plass på tabellen om de slår Astor borte i siste serierunde neste helg.

- Jeg synes vi var suverent best i 1. omgang, og burde ledet med mer enn ett mål til pause. Men som vi har gjort tidligere i sesongen så sliter vi med å omsette sjansene til mål, sier Øvergård.

- I 2. omgang blir vi litt defensive etter at Rissa reduserer, men jeg er strålende fornøyd med innsatsen fra guttene, forklarer Øvergård.

- Holder 2.divisjonsnivå

I mål for Ørland sto Øyvind Børresen solid de gangene Rissa kom til sjanser. Trener Trond Øvergård mener Ørland nå har så godt med sisteskanser at det nesten er et luksusproblem. Nevnte Børresen, som rager hele 204 centimeter over bakken, avtjener førstegangstjeneste på Ørlandet.
-Han holder 2.divisjonsnivå, men blir vel dessverre ikke ørlending etter militærtjenesten, avslutter Øvergård.